25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialSanatateLa ce boli te expui daca folosesti hartie igienica colorata sau parfumata!

La ce boli te expui daca folosesti hartie igienica colorata sau parfumata!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ce boli poti sa iei daca nu speli bine capsunile

Suntem în plin sezon al căpșunilor și parcă nimic...

CTP: Autoritatile se fac vinovate de zadarnicirea combaterii bolilor. Cine ii da in judecata?

Autorităţile din România se fac vinovate de zădărnicirea combaterii...

Romania are nevoie cu disperare de un Guvern si PSD nu poate sa voteze azi de teama virusilor

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și șeful interimar al...

Încă din anul 1987, Agenţia pentru Siguranţă Alimentară şi Controlul Medicamentelor a interzis utilizarea anumitor coloranţi şi parfumuri în industria farmaceutică, după ce anumite teste au indicat o incidenţa crescută a tumorilor în rândul oamenilor expuşi la acestea, scrie  secretele.com.

Nu se ştie cum sau în ce circumstanţe în zilele noastre, în lumea care stă sub semnul tehnologiei moderne şi al progresului, se ivesc şi momente când este pusă în discuţie o problemă aparent banală precum colorarea şi parfumarea hârtiei de toaletă, chiar dacă se cunoaşte faptul că impregnarea hârtiei igienice cu substanţe chimice precum coloranţi, înălbitori şi diverse parfumuri ne poate pune în pericol sănătatea şi ne poluează mediul înconjurător.

Iată mai jos la ce riscuri te poţi expune dacă foloseşti hârtie igienică parfumată şi colorată!

Infecţii ale uretrei

Hârtia de toaletă colorată poate fi foarte iritantă pentru zona vaginală, astfel încât utilizarea să este de multe ori o cauza principala a infecţiilor uretrei.


Citeste si:

La cum a ajuns sa fie cultivat intensiv, orezul provoaca boli de inima, cancer si chiar diabet!

Sfanta Impartasanie este PERICULOASA! Poti lua o multime de boli, spun medicii!


Cancer de col uterin

Conform opiniei cercetătorilor, culoarea hârtiei igienice are un impact direct asupra aparatului reproducător feminin şi poate creşte riscul de cancer de col uterin.

Probleme rectale

Folosirea hârtiei igienice colorate şi parfumate poate provoca inflamaţii şi urticarie în zona rectală. Verificarea ocazională a aspectului scaunelor îţi poate furniza indicii asupra unor probleme. Scaunele cu sânge, de exemplu, sunt un semnal de alarmă. Când foloseşti hârtie de toaletă colorată, este foarte greu să remarci modificările de aspect ale scaunelor.

Hârtia umedă şi de culoare roz îngreunează foarte mult depistarea acestor hemoragii. Aceste urme sunt cele mai concludente şi mai frecvente semne de cancer la colon.

Micoze

Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de ginecologi pacientelor cu micoze este dacă folosesc hârtie de toaletă colorată sau parfumată. De fapt, experţii au stabilit o legătură directă între aceste tipuri de infecţii şi hârtia de toaletă colorată.

 

Ultimele stiri