12.4 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSocialSanatateMinciunile PERICULOASE de pe etichetele sticlelor de apa minerala! Vezi aici ce...

Minciunile PERICULOASE de pe etichetele sticlelor de apa minerala! Vezi aici ce bei, de fapt!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

S-a inchis: Ce au gasit inspectorii ANPC in McDonald`s-ul din Gara de Nord?

Inspectorii ANPC au inchis temporar restaurantul McDonald's din Gara...

Ce spune Parchetul si ce intelege PSD: Minciuni pe line la Antena 3 si Romania TV

Parchetul General a anuntat, joi, intr-un comunicat de presa,...

Parintii amesteca de ani de zile laptele praf pentru bebelusi cu apa imbuteliata. Moda a aparut mai ales dupa ce anumiti producatori de apa minerale au scos pe piata variante speciale pentru cei mici. Cum adultilor li s-a parut comod sa nu mai fiarba si sa raceasca apa de la robinet, ideea a avut succes, scrie stirileprotv.ro.

Un studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorului, realizat pe 12 tipuri de ape minerale, arata ca acestea se incadreaza in parametri de siguranta, dar ca etichetele nu au toate informatiile despre continutul de sodiu, nitrati, nitriti si alte substante..

Laura Pascu, reprezentant APC: “In acest moment consumatorii nu sunt informati in mod corect si nu au posibilitatea sa aleaga, sunt doar influentati de publicitatea care se face acestor ape.”


Citeste si:

TOPUL painilor pline de E-uri din magazinele romanesti!

Si tu faci greseala asta! Vezi cum trebuie depozitate corect alimentele pe timpul verii!


75% dintre apele analizate nu mentionau continutul de nitriti, jumatate dintre producatorii verificati nu au scris pe eticheta Ph-ul apei, iar 17 procente dintre ei nu au precizat continutul de sulfati si hidrogen carbonat. Iata concluzia studiului initiat de APC.

Medicii spun ca orice mananca un bebelus trebuie sa respecte anumite norme. In cazul apei, aceasta trebuie sa fie slab mineralizata, continutul de nitrati sa nu depaseasca 50 mg/l, iar cel de sodiu 20 mg/l;

Cerasela Antoniu, medic pediatru: “Daca e prea mult sodiu face convulsii, sau daca e concentratie redusa, la fel. I se umfla fata, etc.”

Studiul vorbeste si despre conditiile in care apa ar trebui tinuta.

Mamele ar trebui sa stie ca, o data desigilata, sticla cu apa trebuie pastrata in frigider. Iar daca au trecut mai mult de doua zile din momentul in care au desfacut-o, apa trebuie fiarta inainte sa fie folosita.

Aceasta recomandare este putin cunoscuta de parinti si rar aplicata. Asta si pentru ca alti specialisti sustin contrariul: apa plata nu ar trebui fiarta niciodata, ci doar incalzita.

Rezulatele testelor vor fi inaintate de acest ONG si producatorilor vizati. La randul lor, cei de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au anuntat ca vor cere ONG-ului rapoartele de analiza ca sa verifice acuratetea rezultatelor.

Ultimele stiri