Acasă ACTUALITATE La doar 12 ani LUPTA pentru viata ei CU BOALA! Conducerea scolii...

La doar 12 ani LUPTA pentru viata ei CU BOALA! Conducerea scolii A DAT-O afara ca facea ABSENTE!

17

Rose McGrath are 12 ani si locuieste in Battle Creek, statul Michigan, SUA. In anul 2012, medicii au diagnosticat copilul cu leucemie limfoblastica acuta. Saptamana trecuta, familia fetitei a primit o scrisoare de la scoala St. Joseph, prin care administratia isi exprima ingrijorarea cu privire la performantele ei si anunta ca din cauza absentelor de la lectii a fost exmatriculata. „Nu e corect… Nu am gresit cu nimic, iar ei s-au descotorosit de mine”, a declarat fetita, fara sa-si poata stapani lacrimile, pentru postul de televiziune WWMT.

fetitaParintii copilei au fost ravasiti de noutate si spun ca fiica lor a fost alungata din singurul loc in care se simtea normala. „Chiar daca a terminat tratamentul, oricum urmeaza un proces foarte lung de recuperare, pentru ca in corpul ei s-a introdus otrava, practic, timp de doi ani si jumatate. Nu poti sa-ti revii peste noapte dupa asa ceva. Nu e ca si cum ea merge la mall si se distreaza. Ea sta acasa, in pat, vomitand, suportand dureri in burta. Nu se distreaza, ci e bolnava. Daca ar putea, ar merge la scoala”, spune mama copilei.

De cealalta parte, administratia scolii sustine ca a dat afara fata pentru… a o ajuta. „Au fost circumstante iesite din comun, dar s-au ingaduit atat de multe, incat am simtit, in cele din urma, ca am ajuns in punctul in care chiar trebuie s-o ajutam pe Rose prin posibilitatea de a ne asigura ca va primi asistenta necesara de car

In replica, tatal copilei spune ca asa-zisele ingaduinte nu au fost suficiente. „Concesiile care au fost facute au fost extrem de neadecvate pentru un copil cu o diagnoza atat de grava”, a mentionat tatal fetitei, scrie  jurnal.md.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos