10.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATECulturaLa tara nu se pune sare in mujdei. Cum poate influenta sarea...

La tara nu se pune sare in mujdei. Cum poate influenta sarea proprietatile usturoiului?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Taranii niciodata nu pun sare cand prepara un mujdei de ustori si au motive foarte serioase.

’’In usturoi exista doua substante aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina. Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala. Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!’’– argumenteaza cercetatorul Stefan Manea, citat de infocs.ro.


Citeste si:

EROAREA pe care toata lumea o face cand prepara un MUJDEI de usturoi! Vezi SECRETUL!

Ati observat ca ABSOLUT tot usturoiul din magazine vine din China? Este plin de chimicale si toxic pentru organism!


In acelasi timp este indicat ca mujdeiul de usturoi sa fie facut cu un ulei de buna calitate, cum ar fi uleiul de masline, substantele din cele doua alimente actionand sinergic.

’’In aceeasi idee pe care o expuneam mai sus – continua ing.chimist Stefan Manea – nici pe ceapa nu se pune sare! Cel mult se tavaleste bulbul rapid printr-o panza subtire de sare si se mananca imediat, dar bine ar fi sa se renunte complet la asta’’ ne indeamna aceasta.

Te poti bucura de nenumarate proprietati ale usturoiului – printre care prevenirea hipertensiunii, a diabetului, scaderea colesterolului rau, dizolvarea cheagurilor de sange care genereaza infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale – daca vei consuma cel putin un catel de usturoi zilnic, care poate avea intre 2-4 grame.

Efectele se instaleaza dupa o cura de cel putin trei luni.

Ultimele stiri