19.9 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăSocialSanatateEROAREA pe care toata lumea o face cand prepara un MUJDEI de...

EROAREA pe care toata lumea o face cand prepara un MUJDEI de usturoi! Vezi SECRETUL!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Unde statea secretul cresterii numarului de gemeni

În ultimii ani a crescut numărul nașterilor de gemeni,...

Aveti incredere in Armata Romana! Ministrul Ciuca a pus pe facebook date si parole secrete

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a postat marți seară, pe...

În mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea, susține că nici nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă, scrie aquiahora.ro.

”În usturoi există două substanțe aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina.

Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală.


Citeste si:

Ati observat ca ABSOLUT tot usturoiul din magazine vine din China? Este plin de chimicale si toxic pentru organism!

DELICIOS! Cartofi noi la cuptor cu smantana, marar si usturoi!


Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”.

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic.

În aceeași idee pe care o expuneam mai sus, nici pe ceapă nu se pune sare! Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta, ” a declarat Ștefan Manea pentru aquiahora.ro.

Ultimele stiri