25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATECultura”Vartejul mortii” sau ”Triunghiul bermudelor” din Romania! In Evul Mediu aici dispareau...

”Vartejul mortii” sau ”Triunghiul bermudelor” din Romania! In Evul Mediu aici dispareau corabii, acum dispar avioane!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nu departe de largul Insulei Serpilor, aflat la 45 km nord-vest de Sulina, se afla un adevarat Triunghi al Bermudelor. Desi zona este cunoscuta inca din Evul Mediu, putini au auzit despre acest triunghi, supranumit al mortii.

Turcii au facut primele relatari despre aceasta zona stranie, denumita de ei vartejul mortii. Nenumarate povestiri relateaza despre disparitii surprinzatoare, din apele linistite, in plina zi, scrie efemeride.ro.

Surprinzatoare sunt si povestirile rusesti din secolele XIII-XIV care relateaza despre un vartej alb, care tara la fundul marii corabii si chiar mici insule. Relatarile sunt facute de catre persoane care cu greu au scapat cu viata din astfel de situatii. Studiind cu atentie aceste fenomene, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o suprafata de 8-10 km, relativ triunghiulara, in care se manifesta o forma stranie de magnetism, mult modificat fata de cel considerat normal.

Cercetatorii rusi si ucraineni au ajuns la concluzia ca falia magnetica din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagra, se deschide de la o fractiune de secunda pana la cateva minute. Aceasta anomalie magnetica se deplaseaza lent prin zona Marii Negre, si la ora actuala, se deplaseaza catre litoralul romanesc, mai precis spre Sulina.


Citeste si:

Mitul TRASEULUI din Bucegi unde dispar oameni ESTE REAL!

De ce nu este gasit avionul disparut Malaysia Airlines? Cele mai SOCANTE ipoteze lansate de autoritati! VIDEO


Pescarii romani si bulgari din zona de coasta ocoleau de multa vreme acea regiune, deoarece existau anumite legende si superstitii ca acolo este apa blestemata. Presa greceasca din Atena atragea atentia ca este necesar ca oficialitatile romane sa precizeze clar care sunt coordonatele acestei forme, pentru a evita anumite dezastre. Un avion grecesc privat a disparut in aceasta zona. Oficialii rusi sustin ca o data la doua zile, acest misterios fenomen se produce. Si aici se emite ipoteza ca aceste anomalii ar putea fi porti catre lumi paralele, care se deschid doar in anumite momente.

Una dintre cele mai surprinzatoare disparitii este cea petrecuta in 1991. Este vorba de 80 de oameni care lucrau pe o platforma marina ruseasca de extractie a petrolului. Platforma era legata prin statie de baza de la tarm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Intr-o zi, fara nici un SOS, platforma a ramas muta la toate incercarile de stabilire a contactului.

Dupa cateva ore, baza a alertat politia de coasta, o escadrila militara a facut o recunoastere si platforma a fost descoperita la 50 km distanta de locul initial de amplasare, plutind in deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara niciun indiciu care sa lamureasca misterul disparitiei echipei tehnice. Platforma arata de parca cei 80 de oameni o parasisera in graba, fara sa-si ia niciun fel de bagaje, fara sa stranga sau sa faca curat pe mesele unde au mancat.

La ora actuala armata ucraineana studiaza cu mare atentie aceasta falie magnetica ce se deplaseaza lent, din zona lor, catre apele teritoriale romanesti, respectiv Sulina.

Ultimele stiri