Acasă Cultura Aceste alimente SUNT INTERZISE astazi, in sfanta zi a Crucii!

Aceste alimente SUNT INTERZISE astazi, in sfanta zi a Crucii!

42

Credinciosii ortodocsi sarbatoresc astazi Ziua Crucii, una dintre cele mai sfinte zile de peste an. Ziua Crucii ne aminteste de patimile si de moartea Mantuitorului pe Golgota – Aflarea Crucii pe care a fost rastignit Iisus Hristos si inaltarea ei in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusali­mului, in ziua de 14 septembrie in anul 335.

Daca vrei sa cinstesti asa cum se cuvine aceasta sarbatoare, este important sa afli ce nu se mananca de Ziua Crucii. Aceasta zi este una grea, in special pentru persoanele mai pofticioase, luand in considerare ca impune post aspru si renuntarea la anumite alimente. Mai mult de atat, pe 14 septembrie credinciosii ar trebui sa evite activitatile gospodaresti ori munca la camp. Dupa cum spuneam, legat de capitolul restrictii culinare, nu este indicat sa consumi: prune, pepeni, usturoi, nuci, peste si alte alimente care seamana cu o cruce, scrie realitatea.net.


 

Citeste si:

Credinciosii cer preotului sa schimbe lingurita! SFANTA IMPARTASANIE transmite boli si este periculoasa!

Mitropolitul Clujului indeamna credinciosii sa faca CEL PUTIN TREI COPII: Unul pentru tara si Biserica, unul pentru…


 

Persoanele care au organismul mai puternic pot sa urmeze un post negru in aceasta zi sfanta. De asemenea, postul trebuie sa fie insotit de rugaciuni spuse din suflet. Se spune ca, daca cinstesti in acest mod sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci, vei fi ferita de boli ori te vei vindeca de unele de care deja suferi. In plus, de Ziua Crucii chiar este recomandat sa aduni anumite plante de leac (boz, micsunele, matraguna, navalnic) pe care trebuie sa le duci la biserica pentru a fi sfintite. De altfel, aceasta este ultima in care mai poti sa culegi astfel de plante.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos