Acasă Stirea zilei LEGE NOUA: Fiecare roman plecat in strainatate TREBUIE SA PLATESCA statului roman...

LEGE NOUA: Fiecare roman plecat in strainatate TREBUIE SA PLATESCA statului roman cate 800 de lei!

Consultantul fiscal Adrian Benta a anuntat ca fiecare roman plecat la munca in strainatate trebuie sa plateasca tsatului roman cate 800 de lei, indiferent daca are loc de munca sau nu.

„Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate. Contributia este de circa 67 de lei/luna, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a spus marti Adrian Benta, citat de Hotnews.


Citeste si:

Statul verifica TOTI COPIII ai caror parinti sunt plecati in strainatate! Pot ajunge ORICAND in centre de plasament!

Se vede ca n-a trebuit sa munceasca in strainatate! Ginerele lui Ioan Rus construieste un MEGA MALL la Cluj!


 

„Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contributii la asigurarile de sanatate de catre persoanele fizice ce nu realizeaza venituri si nici nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele insarcinate care nu au venituri. In acest sens, cetatenii romani care isi pastreaza rezidenta fiscala in tara sunt in sfera contributiei la aceasta asigurare de sanatate. In esenta, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci si altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care incaseaza venituri la negru, agricultorilor care nu indeplinesc conditia de a fi impozitati perin transe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, mai spune consultantul fiscal.

Potrivit lui Benta, din perspectiva constitutionalitatii acestei masuri, consider ca prevederile acestor articole sunt foarte discutabile. Notiunea de „justa impunere” poate fi tradusa in cel putin doua moduri contradictorii. Primul mod, cel mai usor, porneste de la faptul ca nu poti sa ceri o taxa de la persoana ce nu au venituri. Aici vorbim de oameni seriosi, cinstiti, nu de evazionisti.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAnuntul specialistilor internationali care a SPERIAT lumea: Urmeaza cei mai FIERBINTI doi ani DIN ISTORIE!
Articolul următorIstoricul Neagu Djuvara: Este o CRIMA sa construim o moschee in Romania! Dunarea ne-a aparat secole de musulmani…