Acasă Romani in strainatate Statul verifica TOTI COPIII ai caror parinti sunt plecati in strainatate! Pot...

Statul verifica TOTI COPIII ai caror parinti sunt plecati in strainatate! Pot ajunge ORICAND in centre de plasament!

Guvernul a aprobat in aceasta saptamana un act normativ care va permite autoritatilor sa faca verificari periodice ale copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate, scrie observator.tv.

Reprezentantii Serviciului public de asistenta sociala (SPAS) se vor ocupa de monitorizarea cresterii si ingrijirii copiilor care au parintii plecati la munca in strainatate, se arata intr-un proiect de hotarare adoptat de Executiv in aceasta saptamana.

Mai exact, autoritatile vor verifica daca parintii plecati in afara tarii au desemnat o ruda care sa intretina copilul, precum si daca persoana in cauza indeplineste conditiile necesare impuse de lege.


Citeste si:

ANAF-ul baga mana in BUZUNARELE romanilor din strainatate! Ii obliga sa plateasca RETROACTIV!

La doar 9 anisori, a MURIT de DORUL parintilor plecati in strainatate!


Potrivit avocatnet.ro, acestia vor intocmi un raport referitor la evolutia copilului si a ingrijirilor pe care le primeste. Insa documentul va include obligatoriu si informatii despre performantele scolare, starea de sanatate si anturaj.

In functie de situatia copilului, autoritatile vor putea, daca va fi cazul, sa ceara ajutorul medicului de familie, invatatorului/dirigintelui, unui psiholog sau Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAfla cat de sanatos esti PSIHIC si MENTAL in functie de LUNGIMEA DEGETELOR tale!
Articolul următorAfla daca suferi de DEPRESIE, PIERDERI DE MEMORIE sau MIGRENE verificandu-ti singur GLANDA TIROIDA!