VIDEO – Iulian Ghergut, romanul rapit de TERORISTI in Burkino-Faso a transmis un MESAJ DISPERAT!

VIDEO – Iulian Ghergut, romanul rapit de TERORISTI in Burkino-Faso a transmis un MESAJ DISPERAT!

Au apărut primele imagini cu românul răpit în Burkina Faso: o înregistrare filmată pe 18 august şi publicată pe 29 august.

Iulian Gherguţ face apel la familia sa, directorul companiei pentru care a lucrat şi la guvernele României şi cel din Burkina Faso pentru a fi salvat.

Iulian Gherguţ spune în mesajul său că a fost răpit de gruparea Al-Mourabitoun şi cere ajutor din partea familiei sale, a directorului companiei pentru care lucra şi din partea guvernelor României şi celui din Burkina Faso, pentru a începe negocierile şi a fi eliberat, scrie comisarul.ro.

MAE a confirmat faptul că imaginile cu Iulian Gherguţ sunt veridice.


Citeste si:

Cetatean roman rapit de TERORISTI JIHADISTI afiliati Statului Islamic! Ce FACE statul pentru a-l SALVA?!

Masurile de URGENTA luate de autoritati in CAZUL ROMANULUI RAPIT de teroristi!


„Celula de criză interinstituţională s-a reunit imediat ce materialul video a devenit public, a analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului şi au examinat acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român luat ostatic. Celula de criză interinstituţională studiază în regim de urgenţă autenticitatea materialului video menţionat. Totodată, Celula de criză interinstituţională confirmă că persoana care apare în materialul video este cetăţeanul român în cauză. În cazul în care veridicitatea materialului video se confirmă, se poate considera că materialul reconfirmă datele deţinute deja de celula de criză interinstituţională conform cărora cetăţeanul român se află în viaţă şi este în bune condiţii de sănătate”, se arată în comunicat citat de Agerpres.

‘În cazul în care autenticitatea materialului video se confirmă, Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză mai precizează că, având în vedere specificul acestei operaţii de autentificare, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională va continua efortul său, prin instituţiile sale componente, conform competenţelor fiecăreia, pentru eliberarea cetăţeanului român”, se mai arată în comunicat.

Iulian Gherguţ a fost răpit în luna aprilie de la o mină din mangan din Burkina Faso, unde lucra ca agent de securitate. La scurt timp, gruparea jihadistă Al-Mourabitoun a confirmat răpirea românului.Share this post