Acasă Auto Lege noua: Inchisoare de la 2 la 5 ani pentru cei care...

Lege noua: Inchisoare de la 2 la 5 ani pentru cei care modifica kilometrajul masinilor!

O initiativa legislativa depusa la Parlament de un grup de parlamentari liberali prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 5 ani pentru inselaciunea savarsita in legatura cu date sau caracteristici ale vehiculelor, adica schimbarea kilometrajului acestora. Proiectul de lege completeaza Codul Penal cu infractiunea de „inselaciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 5 ani, anunta Mediafax.

„Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se intelege: elementele de identificare, provenienta, modificarile si interventiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparatiilor si accidentelor rutiere in care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infractiune independent de diligenta depusa de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arata in proiectul de lege.
 
Initiatorii sustin, in expunerea de motive, ca urmaresc descurajarea tranzactiilor cu vehicule ale caror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale si, in consecinta, cresterea sigurantei pe drumurile publice. „In aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranta circulatiei, in timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel inselat”, sustin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Dobos, Florin Alexe, Virgil Guran si Erland Cocei.
 
Senatul este prima camera sesizata in acest caz. 
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVedeta PRO TV arestata de DIICOT! A pagubit statul cu 500.000 de euro!
Articolul următorMesaj DISPERAT din partea unui supravietuitor din Colectiv: Banii din DONATII NU ajung la noi!