Acasă ACTUALITATE Legea BIG BROTHER a fost adoptata! Ne vor asculta telefoanele ORICAND si...

Legea BIG BROTHER a fost adoptata! Ne vor asculta telefoanele ORICAND si pastra mailurile timp de TREI ani!

42

Legea Big Brother a fost adoptata in Camera Deputatilor si permite furnizorilor de servicii de comunicatii sa retina date personale timp de trei ani. 

Deputatul UDMR Mate Adras a cerut sa se modifie legea si sa fie permisa retentia datelor doar 6 luni. Amendamentul sau a fost respins, iar legea a fost votata cu majoritate de voturi. Astfel masurile Big Brother devin realitate, acestea fiind convenite si cu presedintele Klaus Iohannis, care urmeaza sa o promulge.

Autoritatile vor avea acces la date doar “la solicitarea instantelor de judecata sau la solicitarea organelor de urmarire penala ori a organelor de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, cu autorizarea prealabila a judecatorului stabilit potrivit legii”,scrie stiripesurse.ro.

Datele de trafic referitoare la abonati si la utilizatori, prelucrate si stocate de catre furnizorul unei retele publice de comunicatii electronice sau de catre furnizorul unui serviciu de comunicatii electronice destinat publicului, trebuie sa fie sterse sau transformate in date anonime atunci cand nu mai sunt necesare la transmiterea unei comunicari, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data efectuarii comunicarii, prevede proiectul legislativ.


Citeste si:

Ti-ai trecut numarul de telefon la profilul de facebook? Ai facut o mare greseala!

Tasteaza acest COD SECRET in telefon si o sa fii uimit ce informatii afli!

Vezi videoclipul asta apoi verifica si tu cum iti este acultat telefonul! ”Asa ne ducem toti la puscarie!”


Proiectul de lege mai prevede ca furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si furnizorii de retele publice de comunicatii electronice pun la dispozitia acestora, de indata, dar nu mai tarziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului si datele de localizare, in conformitate cu prevederile referitoare la protectia datelor cu caracter personal.

Propunerea legislativa mai prevede ca datele de trafic, datele de identificare a echipamentului si datele de localizare solicitate conform alin. (1) nu fac obiectul stergerii sau anonimizarii de catre furnizori, atunci cand solicitarea formulata in temeiul alin. (1) este insotita sau urmata de o notificare cu privire la necesitatea mentinerii lor, in scopul identificarii si conservarii probelor sau indiciilor temeinice, in cadrul investigatiilor pentru combaterea infractiunilor sau in domeniul apararii si securitatii nationale, atat timp cat subzista motivele care au stat la baza solicitarii, dar nu mai mult de 5 ani de la data solicitarii sau, dupa caz, pana la pronuntarea unei hotarari definitive a instantei de judecata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos