Acasă ACTUALITATE Libertate de exprimare: Facebook l-a lasat pe indragitul parinte Damaschin fara paginile...

Libertate de exprimare: Facebook l-a lasat pe indragitul parinte Damaschin fara paginile unde vorbea cu credinciosii!

90

Facebook l-a blocat pe pe părintele Dan Damaschin, preot misionar la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, care a ajutat mii de copii și familii nevoiașe. 

Părintele împărtășea faptele bune și poveștile celor pe care îi ajuta cu cei aproape 200.000 de oameni care îl urmăreau pe Facebook. Însă acum trebuie să o ia din nou de la zero.

Părintele a fost nevoit să își facă un nou cont, iar într-una dintre primele postări a scris că Facebook i-a retras dreptul de administrare a paginilor „Dan Damaschin” și „Biserica Maternității Vuza Vodă” fără nicio explicație sau avertisment.

„Doamne ajută, oameni dragi!

După două săptămâni de abstinență (puteți spune chiar de sevraj) de la Facebook, am luat decizia să o luăm de la 0.
Primesc zilnic zeci de telefoane și sunt întrebat de ce nu mai postăm nimic despre lucrurile frumoase pe care le făceam împreună și vi le aduceam la cunoștiință prin paginile acestei rețele socializare sau pur și simplu de ce i-am blocat.
Adevărul gol – goluț este că muncim la fel de mult la nenumărate proiecte și nu am bloca niciodată pe nimeni (ce frumoasă – i libertatea de exprimare, nu-i așa!!!), doar că fără nici un motiv sau preaviz Facebook ne-a blocat pe noi și pe toți prietenii noștri dragi, prin retragerea dreptului de administrare a păgânilor DAN DAMASCHIN și BISERICA MATERNITĂȚII CUZA VODĂ și, mai grav, prin ascunderea profilului personal DAN DAMASCHIN și eliminarea oricărui conținut propriu din rețea pentru “verificare”, amintindu – ne zilnic în schimb că în curând pagina vă fi ștearsă definitiv.

Chiar dacă nu este deloc ușor pentru noi să lăsăm în urmă 10 ani de muncă în plan mediatic pe platforma Facebook, cu aproape 200.000 (două sute de mii de prieteni și urmăritori de suflet), ne încăpățânăm și o luăm de la capăt”, a scris el într-o postare pe noua sa pagină de Facebook.

Preotul Damaschin a ajutat mii de copii și familii nevoiașe, iar acțiunile sale au făcut subiectul mai multor reportaje ale Știrilor ProTV.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos