Acasă ACTUALITATE Lider NATO: Rusia este mai PERICULOASA decat a fost VREODATA URSS!

Lider NATO: Rusia este mai PERICULOASA decat a fost VREODATA URSS!

Chiar și în perioada sovietică nu au existat atat de multe amenintari  nucleare, atatea sugestii despre posibilitatea utilizarii de arme nucleare. De aceea, Rusia este astăzi mult mai periculoase decât a fost Uniunea Sovietică, spune fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit Newsweek.

rasmussen„Chiar și în perioada sovietică ei nu îndrăzneau să vorbească despre posibilitatea unui conflict nuclear. Acum vedea ca aceste discutii au loc în mod deschis. În acest sens, Rusia de azi nu este mai sigura decât Uniunea Sovietică. URSS a fost mai previzibila decât actuala conducere a Federației Ruse…”, – a spus Rasmussen.

Rusia a atras deja în „război hibrid” întreaga Europă, încearcând s-o destabilizeze din interior.

„Rusia foloseste o combinație de război convențional, cu campanii de propagandă mai sofisticate si dezinformare, inclusiv utilizarea puterii financiare asupra unor tari NATO” – a spus Rasmussen.

În special, el a observat finantarile de catre Kremlin a miscarilor de extrema dreaptă și a forțelor extreme de stânga din Europa, cele care simpatizeaza cu Putin.

Deși Rasmussen consideră că, în viitorul apropiat, NATO „va continua să fie piatra de temelie a securității europene”, el adaugă că este nevoie de o evoluție. Fostul secretar general sugerează că NATO ar trebui să reconsidere definitia agresiunii armate și să includă în acest concept amenințările „hibride”.

„Evident, Occidentul nu trebuie să fie un naiv. Este necesar ca el să-şi consolideze metodele de luptă împotriva amenințărilor hibride. Trebuie să investim mai mult în securitatea cibernetică, in strangerea de informatii şi o mai bună coordonare între aliați”, – a declarat fostul secretar general al NATO.

Anders Fogh Rasmussen a condus NATO între anii 2009-2014.

sursa: paginaderusia.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentGALATI: Batut cu biciul, tarat de caruta si legat cu o sarma de cal! Acum SE CHINUIE sa traiasca!
Articolul următor„Spui că iubești ploaia, dar folosești umbrela când mergi prin ea. Spui că iubești soarele, dar cauți umbra când strălucește. Spui că iubești vântul, dar închizi fereastra când bate. De aceea sunt speriat când spui că mă iubești”