Acasă Romani in strainatate Limba romana devine MATERIE OBLIGATORIE in scolile din Italia! Italienii fac...

Limba romana devine MATERIE OBLIGATORIE in scolile din Italia! Italienii fac SCANDAL si ii ameninta pe romani!

114
Partidul extremist Liga Nordului a catalogat drept „o nebunie” un proiect finantat de Guvernul Romaniei care prevede introducerea unor cursuri de limba romana in scoli din Roma, cerand Ministerului italian al Educatiei sa opreasca initiativa, o „ofensa la adresa culturii” italiene, informeaza mediafax.

Potrivit ziarului Il Tempo, limba romana va fi introdusa ca materie obligatorie in doua scoli gimnaziale din localitatea Ladispoli, situata in provincia Roma. In cadrul unui proiect finantat de Guvernul Romaniei, cursul de „Limba, cultura si civilizatie romana” a fost introdus obligatoriu, o ora pe saptamana, in scolile gimnaziale „Corrado Melone” si „Ladispoli 1”, in contextul in care in localitate traiesc multi imigranti romani. Proiectul are rolul facilitarii integrarii si comunicarii intre comunitatile romana si italiana, scrie hotnews.ro.
Initiativa a starnit polemici in capitala Italiei, fiind contestata de numerosi parinti ai elevilor italieni. „Ar fi mai bine sa studieze bine limba engleza, sa nu se ia din timpul acordat unor materii importante. Imigrantii trebuie sa invete limba noastra, nu invers. Este inacceptabil ca scoala si copiii sa fie folositi pentru promovarea ideologiilor politice periculoase”, a declarat un reprezentant al comitetului parintilor.

Citeste si:

Parintii au gasit sprijinul unui deputat italian, Massimiliano Fedriga, membru al formatiunii xenofobe Liga Nordului. „Acum s-a ajuns la nebunie. In loc sa invete imigrantii istoria, cultura si legile tarii noastre, copiii nostri sunt obligati sa invete limbile si culturile celor care vin la noi”, a declarat Massimiliano Fedriga.
„Ministerul italian al Educatiei trebuie sa trimita imediat inspectori la aceste scoli pentru a verifica aceasta mizerie si, daca este cazul, pentru a intrerupe imediat aceasta ofensa adusa culturii noastre si copiilor nostri”, a insistat deputatul extremist.

Pe de alta parte, profesorul Riccardo Agresti, membru in Consiliul de conducere al Scolii „Corrado Melone”, a salutat initiativa cursurilor de limba romana. „Nu cred ca mesajele citite pe site-uri de socializare reprezinta accente de rasism, sovinism sau imbecilitate, sunt convins ca este vorba de ignoranta. (…) Este vorba de un schimb intre profesori italieni si romani (italienii merg in Romania si romanii, in Italia). Spre exemplu, multi nu stiu ca profesoara de limba romana este trimisa de Guvernul de la Bucuresti si este platita de acolo. (…) Daca in scoala s-ar fi organizat cursuri de japoneza, rusa sau chineza, lumea ar fi acceptat imediat…”, a argumentat profesorul Riccardo Agresti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos