Acasă Economie Lovitură pentru pensionari. Ministrul Muncii: “Este imposibil de realizat”

Lovitură pentru pensionari. Ministrul Muncii: “Este imposibil de realizat”

1261

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că indexarea pensiilor este “imposibil de realizat” de la 1 decembrie, ea explicând că taloanele de pensie pentru luna viitoare se tipăresc deja luna aceasta.
Ea arată că pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie, cu un procent cuprins între 6 şi 12, în funcţie de buget, conform News.ro.

“O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da? Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie. Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum”, a afirmat ministrul Muncii marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos