Acasă ACTUALITATE Ludovic Orban linisteste apele: „Stabilitatea coalitiei e mai importanta decat demiterea lui...

Ludovic Orban linisteste apele: „Stabilitatea coalitiei e mai importanta decat demiterea lui Vlad Voiculescu”

79

La reuniunea Biroului Executiv al PNL de luni, Ben Oni Ardelean a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu si a indemnat ca premierul sa faca mai rapid o evaluare in acest sens, au declarat surse din partid pentru News.ro. Ludovic Orban a explicat ca raspunderea politica pentru Voiculescu apartine USR-PLUS si este necesara functionarea coalitiei de guvernare, in vederea numirii conducerilor SRTv, SRR, CNA si negocierea PNRR, au adaugat sursele citate. 

Conform surselor din PNL, Ben Oni Ardelean a cerut demisia lui Vlad Voiculescu si a precizat ca PNL trebuie sa se delimiteze radical de acesta, iar premierul Florin Citu ar trebui sa faca o evaluare mai repede.

Ludovic Orban a replicat ca ar avea 100 de motive sa il critice pe ministrul Sanatatii, insa coalitia trebuie sa functioneze, iar raspunderea politica cu privire la Voiculescu este a USR-PLUS. Liderul PNL a explicat ca este necesara coeziunea in coalitie pentru a numi conducerile SRTv, SRR, CNA, plus ca este necesara pentru negocierea PNRR, precizand ca liberalii nu se pot face de ras.

Rares Bogdan a precizat ca evenimentul de la Spitalul Foisor a aratat foarte rau public, au adaugat sursele liberale, pentru News.ro. El a mai spus ca secretarul de stat Andreea Moldova a vorbit mai mult ca ministrul Sanatatii sau premierul, iar Raed Arafat a parut ca a avut o atitudine usor superioara si acesta pare rupt de realitate.

Orban le-a atras atentia liberalilor ce vorbesc public, deoarece presa se va agata de acest lucru pentru a crea un conflict. Liderul PNL l-a certat pe Ben Oni Ardelean pentru postarea pe Facebook prin care a anuntat ca va cere in BEX sa fie demis Vlad Voiculescu si pentru faptul ca a cerut la sedinta PNL acest lucru. „Stabilitatea coalitiei e mai importanta”, a spus Orban.

Marian Petrache, vicepresedinte regional si membru in BEX al PNL, a precizat ca trebuie transata chestiunea in coalitie deoarece altfel „boala lunga duce la moarte sigura”.

Orban a subliniat ca premierul decide cu privire la remanieri, dupa ce poarta discutii in coalitie. El a adaugat ca trebuie sa existe o discutie si cu presedintele Klaus Iohannis fiindca el semneaza decretul referitor la demisia unui ministru, au mai spus sursele din PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos