22.9 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăSocialMai multe perchezitii au fost efectuate de procurorii DIICOT la Craiova pentru...

Mai multe perchezitii au fost efectuate de procurorii DIICOT la Craiova pentru acuzatii de TERORISM!

in:

Stiri pe acelasi subiect

1craiovaProcurorii DIICOT au efectuat mai multe perchezitii in Craiova, la locuintele membrilor unei grupari formata din cetateni romani si libanezi, acuzati de tentativa de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si trafic de migranti.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetatean libanez, a efectuat demersuri in vederea procurarii ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitraliera, aruncatoare) si alte echipamente militare, in scopul comercializarii acestora catre diferite factiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina si Siria.

In sarcina membrilor gruparii se mai retine ca au racolat si transportat pe teritoriul Romaniei cetateni de origine libaneza, sub pretextul efectuarii de studii universitare, in scopul ducerii ulterioare a acestora, in mod ilegal, pe teritoriul Germaniei.

Cercetarile au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova si cu sprijinul lucratorilor din cadrul IPJ Dolj SPIR.

Suportul informatic a fost asigurat de catre SRI Dolj.

Sursa: agerpres.ro

Ultimele stiri