Acasă Stirea zilei Maradona s-a intors la Napoli

Maradona s-a intors la Napoli

35

maradonaLegendarul fotbalist argentinian s-a intors la Napoli pentru a-si rezolva problemele cu fiscul italian.

Mii de napoletani s-au strans ieri pentru a-l intampina pe eternul lor idol, argentinianul Diego Maradona, care a revenit in Italia dupa o lunga absenta. Actualul tehnician are de rezolvat o disputa cu fiscul italian, care il acuza ca datoreaza statului 40 de milioane de euro.

Maradona este adorat la Napoli, dupa ce a condus echipa locala spre singurele titluri in Serie A din istorie: in 1987 si 1990.

„Vreau sa le spun tuturor ca Napoli este in sufletul meu. Am vrut sa spun asta in urma cu multa vreme, insa au fost multi care m-au oprit”, a declarat Maradona, sugerand ca vrea sa se vina in orasul italian fara sa ii fie frica de persecutii financiare.

„Eu eram pe teren, nu stiam nimic de problemele contractuale. De ce sa platesc eu, dupa ce mi-am dat viata orasului acesta. Nu sunt o victima. Am castigat foarte multi bani, insa nu am vrut sa insel pe nimeni”, a mai spus fostul campion mondial.

Maradona a fost condamnat in 2005 la plata a 37,2 de milioane de euro, 23,5 de milioane reprezentand dobanzi si penalitati pentru neplata taxelor in Italia.

Mii de fani l-au asteptat pe cel poreclit „Butoiasul atomic” la aeroport, iar o mare parte dintre acestia au asteptat in fata hotelului unde s-a cazat fostul mare fotbalist pentru a-l zari pe cel care a facut-o pe Napoli o forta in fotbalul italian. Argentinianul a parasit formatia din sudul Italiei dupa un urias scandal de dopaj.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos