Mare atentie cu ce BANCA LUCREZI! Au inceput sa angajeze SPIONI pentru a-si urmari angajatii!

Băncile angajează agenţi secreţi pentru a-și spiona angajații, în contextul unor fraude de proporţii care auafectat sistemul financiar în ultimii ani. Unele dintre cele mai mari bănci din lume au început să angajeze foști spioni în încercarea de a împiedica apariția unor noi cazuri de comportamente frauduloase în rândul traderilor și a se asigura astfel că vor plăti mai puține amenzi, informează Bloomberg.

Potrivit mai multor firme de recrutare, în ultimele 18 luni o serie de mari bănci precum Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc și JPMorgan Chase & Co au angajat mai multe zeci de foști ofițeri din serviciile de informații americane și britanice, CIA și GCHQ, pentru a urmări activitatea angajaților băncilor și a împiedica eventualele comportamente ilegale.

Metodele utilizate de ofițerii de informații pentru analiza vocii, textelor și comunicațiilor prin e-mail în scopul apărării naționale nu sunt foarte deosebite de cele utilizate pentru a descoperi activitățile ilegale ale unui trader, astfel că foștii spioni își pot găsi o slujbă în sectorul bancar, unde salariul lor este cel puțin dublu.


Citeste si:

Panica in sistemul BANCAR! Datele personale a UN MILION de posesori de carduri AU AJUNS PE INTERNET!


O serie de angajați ai unor bănci, precum Jerome Kerviel, Kweku Adoboli și Tom Hayes, au provocat o serie de scandaluri răsunătoare care au afectat reputația băncilor și le-au obligat să plătească amenzi de miliarde de dolari.

Băncile nu angajează numai foști ofițeri de informații ci și o mare parte din tehnologia utilizată pentru monitorizarea angajaților își are rădăcinile în programele de apărare.

Barclays este una din băncile care utilizează știința comportamentului pentru a analiza scandalurile trecute în încercarea de a identifica modele care să permită băncii să îi împiedice pe traderi să devină următorul Jerome Kerviel.

La rândul său, JPMorgan introduce un program de supraveghere care utilizează logaritmi pentru a identifica un potențial angajat care ar putea comite o ilegalitate. Băncile sunt interesate de orice moment al programului de lucru al unui trader, în special de site-urile web vizitate.