Acasă Sanatate Mare SCANDAL international: Danone recunoaste ca A MINTIT! Ce se afla, cu...

Mare SCANDAL international: Danone recunoaste ca A MINTIT! Ce se afla, cu ADEVARAT, in iaurturi!

489

Un nou scandal e pe cale să izbucnească pe piața lactatelor. Grupul Danone a anunțat că renunță la recunoașterea efectelor benefice asupra sănătății a două dintre produsele sale: Activia și Actimel, prezente și pe piața românească. 

Scepticii nu privesc cu ochi buni retragerea solicitării făcute de Danone către Autoritatea europeană pentru securitatea alimentelor (EFSA). Aceștia sunt de părere că cel mai mare producător de iaurt din lume și-a mințit clienții. Până acum, campaniile de promovare ale celor doua produse erau bazate pe afirmații potrivit cărora Activia ușurează digestia și Actimel mărește imunitatea organismului.

Danone spune că a făcut acest pas din cauza lipsei de „claritate și vizibilitate în ceea ce privește aplicarea reglementarilor europene” din domeniu. Grupul Danone este cel mai mare producător de iaurt din lume, iar veniturile sale de ordinul miliardelor de euro. Spre exemplu, până la 31 martie, vânzările au crescut cu 8,3% până la 3,98 miliarde de euro, de la 3,67 miliarde de euro anul trecut, anunță ziare.com.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos