21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialMaricel Pacuraru si Mihail Toader, dupa gratii! Ei au fost condamnati in...

Maricel Pacuraru si Mihail Toader, dupa gratii! Ei au fost condamnati in dosarul Posta Romana

in:

Stiri pe acelasi subiect

Maricel Pacuraru si fostul director al Postei Romane Mihail Toader au fost condamnati definitiv la cate patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro. 

posta romana

Dintre cei doi, omul de afaceri Maricel Pacuraru s-a predat la Politia Judeteana Galati, dupa ce a fost condamnat. Acesta a fost dus in arestul Politiei Judetene Galati si urmeaza sa fie transferat la Penitenciarul Galati.

Potrivit Politiei Romane, au fost puse in aplicare si mandatele de executare a pedepsei cu inchisoarea emise pentru celelalte sapte persoane condamnate in acest dosar, intre care fostul director al Postei Romane Mihail Toader. Astfel, toti cei opt condamnati au fost incarcerati.

Omul de afaceri Maricel Pacuraru a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare, pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Tribunalul Bucuresti il condamnase la opt ani de inchisoare. Si pedeapsa fostului director al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR) Mihail Toader a fost redusa la Curtea de Apel Bucuresti de la sase ani la patru ani, pentru acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv al Postei Romane, si Niculae Pintilie, administrator al SC Continental Asig, au primit pedepse de cate patru ani de inchisoare cu executare. La Tribunalul Bucuresti, cei doi au fost condamnati la pedepse de cate sase ani de inchisoare.

In acelasi dosar, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti i-au condamnat pe Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de dezvoltare strategica a Postei Romane, Iulian Ditcov, administrator la SC Genius Network SRL, si Lucian Beschea la cate trei ani si sase luni de inchisoare, tot cu executare. Cei trei fusesera condamnati in prima instanta la cate cinci ani de inchisoare.

Si pedeapsa Danielei Moisa, administrator la SC Pronova, a fost redusa de la cinci ani la trei ani de inchisoare cu executare.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, persoanele condamnate urmand sa fie incarcerate.

Pe latura civila, instanta i-a obligat pe cei opt sa restituie Postei Romane suma de 14,3 milioane de lei, la care va fi adaugata dobanda calculata pana la plata efectiva a datoriei. De asemenea, Neculai Pintilie si Daniela Moisa au fost obligati sa plateasca statului roman 1,1 milioane de lei si, respectiv, peste 488.000 de lei.

Dosarul a fost solutionat definitiv dupa patru ani, timp in care Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe cei opt inculpati la pedepse cu executate, iar decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri