Stirea Zilei Google News
Acasă Media PLAN Marii analisti politici de la Antena 3 s-au facut de ras in...

Marii analisti politici de la Antena 3 s-au facut de ras in cel mai penibil mod! Cine sunt ”anarhistii” care au iesit la proteste?

73

Un experiment al unor adolescenți – o farsă – a ajuns să fie tratat extrem de serios la Antena 3, relatează Pagina de Media. În urmă cu două zile, televiziunea de știri deținută de Dan Voiculescu dezbătea cum la protestele de duminică seara, chiar „în prima linie” apărea o persoană ce afișa o pancartă pe care scrie „Free Kekistan”, considerată ca aparținând unei „mișcări anarhiste”.

Discuția de mai bine de 10 minute pe acest subiect s-a purtat între Ana-Maria Roman, moderatoare de la Antena 3, Cătălin Harnagea, fost șef al Serviciului de Informații Externe (cel care a și descoperit „subiectul”), dar și fostul jurnalist Sorin Roșca Stănescu. Pe tot parcursul discuției, pe ecran stătea afișat „Oragnizație anarhistă, prezentă la proteste”.

O miscare anarhistă, radicală care are o simbolistică foarte apropriată cu simbolistica nazistă, a KKK-ul, a noii drepte, a aripii neo-naziste”, a spus Harnagea, extrem de serios despre acest Kekistan ce apăra pe pancarta de la proteste.

Ce este, de fapt, Kekistan? Lămurile au venit chiar de la Dorothea Ionescu Vânău, mama tânărului care a apărut în prima linie cu pancarta, și care are o lungă experiență în televiziune, lucrând la un moment dat chiar și pentru Antene.

Ea a scris pe site-ul contributors.ro povestea mișcării kekistaneze, născută în 2016 „ca parodie a politicii identitare stângiste prevalentă în spațiul anglofon și acomodează o infinită diversitate de opinii.”

Din articolul de pe Contributors:

„Domnule Harnagea (fost șef al spionajului românesc),

Domnule SRS (jurnalist cu niște zeci de ani de presă – ne rezumăm la partea bună),

Dragă Ana-Maria Roman (încă mai ai timp să pleci, ești tânără și frumoasă),

Mișcarea “kekistaneză” s-a născut în 2016 ca parodie a politicii identitare stângiste prevalentă în spațiul anglofon și acomodează o infinită diversitate de opinii.

Pentru că societatea cultivă războiul tuturor împotriva tuturor, așa cum faceți și voi cu acul ăla în fiecare seară, hrănind haosul, etnicii kekistanezi parodiază extremele ideologice, deopotrivă dreaptă și stângă. De aceea steagul de luptă kekistanez e o pastișă a celui nazist din anii ’30. Mișcarea kekistaneză înseamnă, deci, vocea celor marginalizați într-o lume haotică. Mișcarea kekistaneză înseamnă, deci, vocea celor marginalizați într-o lume haotică. Morfemul KEK, cel care v-a dus pe voi repede cu gândul la Ku Klux Klan este, într-o glumiță kekistaneză, o altă ipostază a lui LOL, ceea ce în slang-ul lumii on-line este acronimul lui lots of laugh (râd cu hohote). Râdem? Râdem, dar eu nu râd cu voi.”

„Am doi copiii adolescenți (…). Ei au făcut un experiment. Au vrut să demonstreze că o mulțime de mii sau zeci de mii de oameni se poate trola cu succes. Au folosit inversiunea, au creat un simulacru, au avut umor. Apoi au coborât în infern, în platoul vostru, unde au fost ciuruiți. Ca la carte. Ca la Barthes, ca la Le Bon, ca la Baudrillard. Le-a ieșit cu brio și îi felicit pentru asta”, a mai spus Dorothea Ionescu Vânău, precizând în final: „V-ați făcut de râs”.

Textul complet semnat de Dorothea Ionescu Vânău, pe Contributors.ro

Stirea Zilei Google News