Acasă Stirea zilei Medaliatii la Olimpiada au fost decorati la Palatul Cotroceni

Medaliatii la Olimpiada au fost decorati la Palatul Cotroceni

36

Sportivii romani care au obtinut medalii la Olimpiada de la Londra, dar si antrenori si tehnicieni ai federatiilor de profil, au fost decorati luni seara la Palatul Cotroceni, de catre presedintele interimar Crin Antonescu.

Olimpicii romani au revenit astazi de la Londra cu cele noua medalii cucerite la Jocurile Olimpice, medalii care plaseaza Romania pe locul 27 in clasamentul pe natiuni.

Guvernul a anuntat ca in parcarea Comitetului Olimpic au sosit masinile cu care vor fi premiati sportivii care au fost medaliati la Olimpiada isi asteapta viitorii proprietari. Toate sunt inscriptionate cu o sigla olimpica, pe care scrie „Masina campionilor olimpici”.

Medaliatii cu aur, Sandra Izbasa si Alin Moldoveanu, ar urma sa fie premiati cu cate un Renault Latitude, cei care au obtinut argintul vor primi cate un Renault Megane, iar medaliatii cu bronz vor intra in posesia unui Renault Twingo.

Catalina Ponor si Sandra Izbasa, singurele sportive care au luat doua medalii, vor primi cate doua autoturisme.

Guvernul a spus ca sportivii medaliati cu aur vor primi cate 100.000 de euro, cei care au luat argint 90.000 de euro, iar bronzul olimpic va fi recompensat cu 70.000 de euro. Mai mult decat atat, premierul Victor Ponta a spus ca aceste premii vor fi dublate in semn de respect pentru efortul lor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos