38.2 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăACTUALITATEMesaj ISTORIC dinspre Rusia: Moldovenii sunt romani! Noi i-am numit asa!

Mesaj ISTORIC dinspre Rusia: Moldovenii sunt romani! Noi i-am numit asa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Intr-o perioada de mare tensiune intre oficialitatile celor doua state, dinspre Rusia vine un mesaj foarte ciudat dar adevarat. Rusii recunosc o eroare istorica, aceea ca moldovenii sunt parte a poporului roman!

”Moldovenii sunt români! Noi, ruşii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români!” Declaraţia îi aparţine lui Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, naţionalist), şi a fost făcută în timpul unui interviu pentru televiziunile ruse, scrie timpul.md.

Declaraţia politicianului rus este destul de surprinzătoare, mai ales pentru filoruşii şi rusofonii din Republica Moldova. De zeci de ani, proruşii din Republica Moldova au încercat să promoveze aşa-numitul ‘curent moldovenist’, al cărui scop declarat este să altereze coeziunea culturală, lingvistică şi spirituală dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, adaugă sursa citată.

Vladimir Jirinovski este cunoscut ca fiind un naţionalist excentric, un politician care sare din tiparele obişnuite, însă declaraţia sa combate clar teoria ridicolă a moldovenismului, cu care s-a încercat vreme îndelungată îndoctrinarea populaţiei din Basarabia, mai scrie timpul.md.

Ultimele stiri