9.7 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiMesajul pe care Papa Francisc l-a transmis poporului maghiar e complet diferit...

Mesajul pe care Papa Francisc l-a transmis poporului maghiar e complet diferit fata de ce ne-a spus noua, romanilor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Papa Francisc a elogiat duminică în capitala Ungariei naţiunea acestei ţări ”ataşată rădăcinilor sale”, dar în acelaşi timp i-a îndemnat pe unguri să fie ”deschişi” către toţi, o aluzie la politica anti-migranţi susţinută de premierul ungar Viktor Orban, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

”Sentimentul religios este seva acestei naţiuni atât de ataşată rădăcinilor sale”, a spus suveranul pontif în faţa unei imense mulţimi venite să-l aclame. ”Dar crucea, plantată în pământ, în plus faţă de a invita să fim bine înrădăcinaţi, îşi ridică şi întinde braţele către toţi (…) Dorinţa mea este ca voi să fiţi astfel: ancoraţi şi deschişi, înrădăcinaţi şi respectuoşi”, a îndemnat Papa Francisc, înainte de a adresa binecuvântarea în limba maghiară ‘Isten eltessen!’.
Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, venit la Budapesta într-o vizită fulger pentru a conduce slujba de încheiere a Congresului Euharistic, a transmis acest mesaj în timpul rugăciunii Angelus.

Totuşi, comunicatul transmis de Sfântul Scaun despre întâlnirea cu uşile închise pe care Papa Francisc a avut-o anterior timp de 40 de minute cu premierul ungar Viktor Orban şi cu preşedintele Janos Ader nu include migraţia printre temele discutate.

Comunicatul menţionează că printre subiectele abordate s-au numărat ”rolul Bisericii în ţară, angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător, apărarea şi promovarea familiei”.

Nu au fost oferite alte detalii despre această discuţie. Dar premierul Viktor Orban, care dezaprobă primirea refugiaţilor, pentru care pledează suveranul pontif, însă este considerată de premierul ungar o ameninţare pentru identitatea creştină a Europei şi pentru siguranţa cetăţenilor, a scris pe contul său de Facebook că i-a ”cerut Papei să nu lase să piară Ungaria creştină”.

După rugăciunea Angelus, suveranul pontif a plecat spre Slovacia pentru o vizită de trei zile.

Ultimele stiri