Acasă Prahova Metoda ”Pomana” face tot mai multe victime in Romania! Uite cum sa...

Metoda ”Pomana” face tot mai multe victime in Romania! Uite cum sa te feresti de hoti!

22

Ingeniozitatea hoților nu a fost contestată niciodată. Persoanele care urmăresc să se îmbogățească ușor vor găsi de fiecare cele mai eficiente metode pentru a-și atinge scopul, apelând chiar la tradiții și obiceiuri creștine.

Metoda ”Pomana” reprezintă ultima găselnița a infractorilor. Cum acționează hoții? Un grup format din două-trei persoane bat la ușa victimelor, cu precădere în atenția lor sunt persoanele vârstnice, și sub pretextul oferirii unor produse/bunuri/bani pentru pomenirea morților li se permite accesul în locuință.

Din acel moment o parte dintre infractori distrag atenția potențialilor păgubiți, iar ceilalți, profitând de neatenția locatarilor caută bunuri/valori pe care le pot sustrage (de regulă bani și bijuterii).

De la începutul anului și până în prezent au fost sesizate opt cazuri de furturi din locuințe prin această metodă. Interesant este că anchetatorii nu au reușit prinderea până la acest moment a făptașilor. Furturile au fost înregistrate în orașele Vălenii de Munte și Slănic, dar și în municipiile Ploiești și Câmpina, anunta realitatea.net.

IPJ Prahova atrage atenția cetățenilor cu privire la riscul pe care îl presupune permisiunea persoanelor necunoscute de a pătrunde în locuință.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos