Acasă Economie MFE, imprumut de 900 de milioane de lei de la Trezorerie –...

MFE, imprumut de 900 de milioane de lei de la Trezorerie – VEZI PENTRU CE

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi, 1 octombrie, un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene.

„Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de aproximativ 900 milioane de lei, din care vor fi facute plati catre beneficiari. Sumele achitate beneficiarilor vor fi rambursate Romaniei de catre Comisia Europeana. Subliniez ca nici un proiect finantat din fonduri europene nu va avea probleme cu asigurarea sumelor necesare pentru efectuarea platilor catre furnizori, insa fac un apel catre beneficiari sa accelereze implementarea proiectelor si sa vina cu facturi”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit comunicatului de presa transmis de Ministerul Fondurilor Europene, noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor implementate in cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Mediu au fost alocate fonduri cu o valoare de aproximativ 312 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii Programului Operational Regional a fost prevazuta o suma de 300 milioane de lei.

In acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a fost alocata o suma de 280 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTraian Basescu a mai facut o gratiere pe final de mandat! Cine este femeia care l-a induplecat pe presedinte?
Articolul următorGuvernul Ponta isi pune FMI-ul in cap! Aceasta masura cu caracter electoral incurajeaza inselatoria!