Acasă Social Traian Basescu a mai facut o gratiere pe final de mandat! Cine...

Traian Basescu a mai facut o gratiere pe final de mandat! Cine este femeia care l-a induplecat pe presedinte?

Presedintele Traian Basescu a gratiat-o astazi pe Crina Tanasa, mama a sapte copii minori, pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de trei ani de inchisoare, respectiv doua luni.

Femeia a fost condamnata in 1999 pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu precum si a infracțiunii de furt calificat dupa ce a sustras un telefon mobil dintr-o locuinta, potrivit Administratiei Prezidentiale. Pe parcurs femeia a incercat sa scape de inchisoare si a nascut copil dupa copil pedeapsa fiind intrerupta de mai multe ori. Chiar si asa aceasta nu a fost iertata, iar sotul ei a cerut gratierea dupa ce presedintele a decis sa o elibereze pe colega ei de celula, Angelica Lican.

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat miercuri, 1 octombrie a.c., decretul de gratiere a doamnei Crina Tanasa pentru restul ramas neexecutat din pedeapsa de 3 ani de inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu, prevazuta de Art. 192 alin. (2) Cod penal, precum si a infractiunii de furt calificat, prevăzută de Art. 208 — 209 lit. a) Cod penal, dispusa prin sentinta penala nr. 456/21.05.2002 a Judecatoriei Strehaia (judetul Mehedinti), pentru ca a sustras un telefon mobil dintr-o locuinta”, se arata in comunicatul de presa.

Decizia presedintelui are la baza motive umanitare, Crina Tanasa fiind mama a sapte copii cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani si sufera de afectiuni psihice.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentJumatate dintre masinile din Romania au probleme tehnice
Articolul următorMFE, imprumut de 900 de milioane de lei de la Trezorerie – VEZI PENTRU CE