Acasă Stirea zilei Microsoft preia compania de telefoane NOKIA!

Microsoft preia compania de telefoane NOKIA!

26

Grupul american Microsoft a preluat societatea de telefoane mobile Nokia, pentru un pret de 5,44 miliarde de euro, au anuntat luni seara cele doua companii, potrivit agerpres.ro.

Dupa aceasta tranzactie, fostul lider mondial in productia de telefoane mobile isi va concentra activitatea pe servicii si retele, decizie calificata de presedintele Nokia, Risto Siilasmaa, drept ‘cel mai bun drum pentru a merge mai departe, atat pentru Nokia cat si pentru actionarii ei’.

Din cele 5.44 de miliarde de euro, 3.79 de miliarde vor fi platite pentru unitatea de productie de telefoane mobile, inclusiv linia de productia a smartphone-urilor Lumia, ce au ca sistem de operare Windows Phone, diferenta de 1.65 de miliarde corespunzand drepturilor de utilizare a licentelor de fabricatie Nokia pentru 10 ani, compania americana avand optiunea ca ulterior sa le achizitioneze definitiv.

Tranzactia se va realiza efectiv la inceputul anului viitor, cand circa 32.000 de angajati ai Nokia vor fi transferati catre Microsoft.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos