Acasă Economie Ministrul Chitoiu vrea sa dea Nuclearelectrica pe mana Danielei Lulache

Ministrul Chitoiu vrea sa dea Nuclearelectrica pe mana Danielei Lulache

68

Se pregatesc schimbari la varful Nuclearelectrica, functia de director general al producătorului de electricitate urmand sa fie preluata de Daniela Lulache.

Propunerea apartine Ministerului Economiei care a cerut ca AGA companiei sa discute aceasta numire in sedinta din 26 octombrie, se arată într-un convocator publicat pe site-ul Nuclearelectrica. In acest moment firma de stat are un director interimar. Este vorba despre Dumitru Dima care a fost numit in aceasta functie in decembrie 2011. Lulache ar urma să fie şefă la Nuclarelectrica până când va fi selectat un manager profesionsit.

Daniela Lulache a fost revocată de la conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea în decembrie 2009, în locul său fiind numit Ionut Popescu.La vremea respectiva a exista un scandal de presa, Lulache fiind aratata cu degetul din cauza faptului ca a primit în 2009 de la FP indemnizaţii, bonusuri şi compensaţii de 1,86 milioane lei.

 

Compania este al treilea cel mai mare producător de energie din România, după Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia. Cele trei companii sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei. Nuclearelectrica are un capital social de 2,536 miliarde lei, iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 10 lei. Compania produce, prin cele două reactoare de la Cernavodă, aproximativ 18% din energia electrică la nivel naţional. Nuclearelectrica a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,588 miliarde lei (374,8 milioane euro), în creştere cu 4,9%, şi un profit net de 95 milioane lei (22,4 milioane euro), de aproape şase ori peste câştigul din 2010. Autorităţile române s-au angajat în faţa FMI şi Comisiei Europene să listeze pe Bursa de Valori Bucureşti mai multe companii din subordinea Ministerului Economiei.

În cazul Nuclearelectrica, listarea la Bursă se va realiza printr-o Ofertă Publică Primară (IPO) de vânzare de acţiuni nou emise ca urmare a unei majorări de capital social reprezentând 10% din capitalul social existent companiei.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos