Acasă ACTUALITATE Ministrul muncii ameninta cu amenzi intre 5.000 si 10.000 de lei pentru...

Ministrul muncii ameninta cu amenzi intre 5.000 si 10.000 de lei pentru cine a adus copii la protest! Legea nu se aplica si la PSD!

674

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, i-a amenintat cu amenzi uriase pe parintii care isi duc copiii la protestele antiguvernamentale. „Exista Legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, sa-i expuna”, a declarat ministrul. Pe retelele de socializare au aparut imediat imagini cu lideri ai PSD care au adus copii la mitinguri electorale.

„Cei care au iesit in strada au iesit pentru ca vor sa nu se mai incalce legea. Exista Legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, sa-i expuna. Deci, daca au iesit in strada pentru respectarea legii, ar trebui sa stie si ei ca exista o lege care le interzice sa isi ia copiii acolo”, a spus Vasilescu intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului Muncii, ziaristi, reprezentanti ai unor ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, precum si persoane fizice au depus sesizari la ANPC privind expunerea copiilor la mitinguri.

„Nu a fost niciun fel de politie din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. In subordinea ministerului exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. Inca din primele zile de mitinguri, au sosit pe adresa acestei autoritati foarte multe sesizari. Saptamana aceasta, presa a solicitat, pe legea 544 (privind informatiile publice—n.r.) sa se precizeze exact numarul si atunci am trimis prin biroul de presa o adresa catre ANPC sa ne comunice cu exactitate acest numar. Stiu ca alaltaieri erau depuse 29 de astfel de sesizari doar la Bucuresti, nu am cuantificat si ce este in teritoriu. Parte din aceste sesizari sunt facute de presa, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice”, a spus Vasilescu citata de Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat ca ANPC transmite mai departe aceste sesizari la politie si, conform Legii 272, aceasta trebuie sa identifice parintii care au fost la miting si eventual sa ii amendeze.

„Au fost cateva sesizari si impotriva domnului Nicusor Dan, care a venit cu copilul la miting. Sunt ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, ziaristi sau persoane fizice”, a mentionat ministrul Muncii.

Vasilescu a mai afirmat ca amenzile sunt intre 5.000 si 10.000 lei si sunt aplicate de politie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentJurnalistii francezi i-au facut portretul lui Liviu Dragnea: Mic DICTATOR de provincie inconjurat de…
Articolul următorVIDEO – Cum reactioneaza Liviu Dragnea cand un jurnalist ii demonstreaza cu argumente ca MINTE!