Acasă Sanatate Motivele pentru care un pahar de apa calda pe stomacul gol este...

Motivele pentru care un pahar de apa calda pe stomacul gol este sanatate curata!

Nu trebuie neaparat sa tii dieta ca sa ai un motiv serios pentru a bea un pahar cu apa calda pe stomacul gol, dimineata. Efectele se vor vedea asupra organismului oricum.

Dieta cu apă caldă presupune să bem zilnic un pahar cu apă caldă, la temperatura corpului, cu înghiţituri mici, timp de o săptămână, dimineaţa la trezire, pe stomacul gol.

Pentru a-i da un gust mai bun, se poate adăuga o felie de lămâie. Apoi, se va consuma câte un pahar cu apă caldă înainte şi după micul dejun.

Acest „ritual“ cu apă caldă are capacitatea de a ajuta digestia, elimină toxinele şi accelerează metabolismul. De ce e bine să bem apă caldă, potrivit Adevarul.ro.

Constipaţia are drept cauză, în majoritatea cazurilor, lipsa de apă din organism.

Foarte des se întâmplă ca persoanele care suferă de constipaţie să spună că nu pot bea apă, de unde şi această problemă.
Însă, consumul de apă caldă dimineaţa, pe stomacul gol, stimulează mişcările intestinale, favorizând astfel eliminarea cu uşurinţă a materiilor fecale şi prevenind apariţia balonării.

De asemenea, apa caldă are efecte benefice asupra funcţiei renale şi gastro-intestinale, accelerează metabolismul şi topeşte ţesutul adipos, controlând în acelaşi timp senzaţia de foame, dacă este asociată cu lămâia, care conţine pectină.
Combinaţia de apă caldă cu lămâie creează un mediu alcalin în organism, iar acesta previne apariţia inflamaţiilor şi a bolilor asociate.

Spre deosebire de apa rece, care duce la acumularea de grăsime în intestine, apa caldă stimulează digestia şi ajută la eliminarea grăsimilor şi toxinelor acumulate în organism, prevenind tulburările de tranzit şi crampele abdominale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSorin Ovidiu Vantu: Traian Basescu va face PUSCARIE!
Articolul următorNimeni nu mai vrea s-o vada pe Andreea Esca!