Acasă ACTUALITATE Motivul pentru care Zelensky nu mai vrea sa audă de pace cu...

Motivul pentru care Zelensky nu mai vrea sa audă de pace cu Putin: ”Am fost deja în acorduri cu Federația Rusă, știu cum se va termina”

351

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat miercuri într-un interviu acordat televiziunii cehe că apelurile din alte țări la compromisuri cu Rusia nu sunt importante pentru el, scrie TASS, potrivit Rador.

„Cred că unii lideri ai țărilor ar dori, desigur, ca Kievul să facă compromisuri. Nu vreau să fac acum aprecierea mea vizavi de acest lucru, pentru că nu contează. Pentru mine nu e important că cineva mă îndeamnă”, a spus Zelenski.

În opinia sa, acordurile cu Rusia nu au sens. „Am fost deja acolo (în acorduri cu Federația Rusă), nu este nimic nou pentru noi, nicio surpriză. Știu deja cum se va termina această poveste. Prin urmare, nu vreau să aștept finalul. Pentru că acesta nu este un final fericit cu această țară, cu acești „vecini”. Prin urmare, pentru mine este suficient. Trebuie să construim relații foarte pragmatice și atât” – a spus preşedintele Ucrainei. Zelenski a mai spus că Kievul „nu are timp pentru diplomație” și a numit drept minciună posibilitatea încheierii conflictului pe calea negocierilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos