19.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATENASA a facut anuntul care VA INTRA IN ISTORIA OMENIRII! Vezi ce...

NASA a facut anuntul care VA INTRA IN ISTORIA OMENIRII! Vezi ce AU DESCOPERIT pe Marte!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Util: Casele de pensii au vești importante pentru pensionari în luna iulie

Se întâmplă în luna iulie! Casele de pensii, vești importante...

Anuntul E.ON Energie România pentru toti abonatii: Nu faceti asta!

E.ON Energie România îşi avertizează clienţii să nu ia...

Agentia Spatiala Americana a facut astazi anuntul asteptat de toata lumea cu sufletul la gura: pe Marte se parte ca exista apa, si prin urmare ar putea exista VIATA!

Oamenii de stiinta afirma, intr-un studiu publicat in revista Geoscience, ca au gasit semne, in curioasele linii desenate pe pantele planetei, prezenta de minerale sarate „hidratate”, care au necesita prezenta apei pentru formarea lor.

„Aceste rezultate sprijina puternic ipoteza ca liniile contin apa lichida in sezoanele calde de pa Marte si in zilele noastre”, potrivit sursei citate.

Astrofizicienii au emis de mult timp ipoteza ca aceste linii care apar sezonier pot fi formate de scurgeri de solutii sarate pe planeta rosie.

Liniile, care pot ajunge si la cateva sute de metri lungime si cinci metri latime, apar pe pantele planetei in sezoanele calde, dupa care dispar cand temperaturile scad.


Citeste si:

NASA face luni anuntul despre MARTIENI pe care toata lumea il asteapta!

Mesaj OFICIAL al NASA: Un asteroid URIAS se apropie de Pamant! Pastorul John Hagee spune va aduce SFARSITUL LUMII!

NASA trage alarma: Omenirea RAMANE FARA APA! Imaginile din satelit sunt FARA ECHIVOC!


In aprilie, oameni de stiinta scriau tot in Nature Geoscience ca percloratii de calciu sunt „generalizati” pe suprafata lui Marte.

Percloratul, un tip de sare similar celui evocat astazi, este foarte absorbant si scade punctul de inghetare al apei, astfel incat aceasta ramane lichida la temperaturi reduse.

Noul studiu, co-scris in parte de aceeiasi oameni de stiinta, aduce noi dovezi legate de existenta acestor fluxuri de saramuri.

Echipa a reusit sa extraga mai multe date din imaginile furnizate de misiunea NASA „Mars Reconnaissance Orbiter”.

Cercetatorii au gasit elemente „compatibile cu prezenta sarurilor minerale hidratate”, potrivit comunicatului citat de Nature.

„Rezultatele sugereaza puternic o legatura intre striurile de pe pantele martiene si saramura lichida”, adauga cercetatorii.

Ultimele stiri