11.8 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiTulceaNASA l-a premiat, dascalii din Romania L-AU UMILIT! Un elev din Tulcea...

NASA l-a premiat, dascalii din Romania L-AU UMILIT! Un elev din Tulcea ”A INDRAZNIT” sa aiba o opinie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Andrei Turtoi, elev în clasa a XI-lea la colegiul Spiru Haret din Tulcea, a postat recent un mesaj cutremurător pe Facebook în care cataloga liceul drept ”abator mental și spiritual”. Între timp, respectiva postare a ”dispărut” , mai multe publicații online precizând că elevul ar fi șters-o la presiunea cadrelor didactice ale liceului la care este elev.

Andrei Turtoi a înlocuit criticile vehement, dar realiste după părerile unora, cu o postare scurtă, interpretabilă: ”Să postez așa ceva a fost o greșeală”.

Deranjați de faptul ca acest elev a avut o opinie, cativa profesori din cadrul liceului au decis sa-l apostrofeze, obligându-l sa șteargă postarea cu pricina si sa posteze mesajul „sa postez asa ceva a fost o greseala”, precizează siteul tulceaeuropeana.com

Un coleg de-al meu s-a supărat pe el şi i-a spus «Ia şterge aia de acolo»”, a declarat Florin Anastasiu, directorul colegiului, pentru adevarul.ro. Anastasiu a precizat că Andrei nu va suporta niciun fel de consecinţe din partea cadrelor didactice.

”Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea susţine dreptul la liberă exprimare şi implicit elevul tulcean care şi-a expus zilele trecute, public, pe prezentul site de socializare, punctul de vedere în legătură cu sistemul de învăţământ românesc, sistem care,trebuie să fim conştienţi şi să recunoaştem toţi că are foarte mari probleme, atât la nivel curricular, cât şi la nivelul cadrelor didactice în activitate, o parte din aceştia utilizându-se de metode învechite şi anume predare rigidă, cu aşteptări că elevii să memoreze cuvânt cu cuvânt şi apoi ascultare din ceea ce a memorat elevul”, precizează și Consiliul Județean al Elevilor din Tulcea. Numeroase alte publicații și siteuri apără dreptul elevului la liberă exprimare și condamnă atitudinea anacronică a unora din cadrele didactice de la Spiru Hare din Tulcea, mai scrie siteul tulceaeuropeana.com.

Cei mai mulţi profesori dezaprobă, într-adevăr, o parte din ce a scris, dar nu tot, şi-n niciun caz nu-l osândesc pe el că persoană. Una e să dezaprobi un text şi altă să-l consideri pe autor vrednic de pedeapsa sau de dispreţ. Cred, de altfel, că şi-n cazul celorlalţi profesori există o neînţelegere: n-au citit textul, au auzit doar vorbindu-se despre el, şi îşi închipuie că denigrează liceul nostru, nu sistemul de învăţământ în ansamblu.

Dar poate că „osândit de şcoală” voia să însemne altceva: că Andrei nu-şi poate realiza visurile din cauza unei şcoli care-l striveşte prin cerinţele ei absurde. Păi nici asta nu-i adevărat! Din câte ştiu (şi l-am avut elev patru ani, i-am fost chiar dirigintă) s-a descurcat întotdeauna destul de bine fără să se omoare cu muncă, fiindcă e foarte inteligent şi are ceea ce se cheamă interese cognitive superioare. Adică, mai pe şleau, îl interesează cum funcţionează lumea înconjurătoare, societatea, care-s legile care le guvernează.

Cel puţin aşa era în gimnaziu. Acum s-ar putea să-l intereseze mai tare un soi de activism. Problema tuturor activiştilor este că, la un moment dat, preferă să spună lucruri care atrag aplauze, în loc să spună adevărul gol goluţ, adică adevărul complet, care nu-i niciodată simplu şi uşor de înţeles. De fapt, uneori ajung să respingă ei înşişi adevărul, fiindcă nu e destul de cool”, a scris pe Facebook și Marcelina Popa, cadru didatic la Spiru Haret.

Ultimele stiri