22.7 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăACTUALITATENATO lanseaza un avertisment SUMBRU pentru anul 2017! Ce urmeaza sa se...

NATO lanseaza un avertisment SUMBRU pentru anul 2017! Ce urmeaza sa se intample?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Polonia avertizeaza: Rusia ar putea ataca NATO in mai putin de 36 de luni!

Agentia de Securitate Nationala a Poloniei estimeaza ca Rusia...

Riscul comiterii de noi atacuri teroriste de către organizația Statul Islamic (SI) ar putea exista și în 2017, iar atentatul de la Berlin ne-a reamintit în mod brutal că trăim în societăți libere și deschise, unde nu ne putem apăra 100% de atacuri comise de cei dispuși să folosească orice mijloace pentru a provoca suferință, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat vineri de DPA, citat de Agepres. 

”În același timp, cred că este important să discutăm cu rușii. Dialogul este și mai important atunci când tensiunile cresc. Este esențial să ne așezăm la discuții, să încercăm să detensionăm situația și să facem noi eforturi pentru un parteneriat mai constructiv, o relație mai constructivă cu Rusia”, a adăugat secretarul general al NATO.

El a subliniat că forța militară este un instrument extrem de puternic, dar ea nu rezolvă întotdeauna problemele și, după analizarea situației din Siria, NATO a decis că folosirea forței armate ar agrava situația din teren.

”Utilizarea forței militare de către aliații NATO contra regimului lui Bashar Al-Assad în Siria fără un mandat clar din partea Națiunilor Unite riscă să agraveze conflictul de la Alep și din restul Siriei și ar putea duce la un conflict regional mai extins”, a spus Stoltenberg.

Acesta a ținut să sublinieze faptul că principala misiune a Alianței este de a proteja statele membre și teritoriul lor și că NATO ”nu este o poliție mondială”.

”Trebuie să amintim că motivul pentru care NATO desfășoară forțe în țările baltice este de a apăra pacea, de a garanta că noi căutăm pacea într-o situație unde am văzut o consolidare militară semnificativă rusă și dorința Rusiei de a folosi forța contra Ucrainei vecine. Dar noi răspundem într-o manieră măsurată, defensivă și în mod proporțional, iar obiectivul este de a nu provoca un conflict, ci de a-l preveni”, a explicat înaltul oficial al Alianței Nord-Atlantice.

Referitor la președintele ales al SUA, Donald Trump, Stoltenberg și-a exprimat convingerea că Statele Unite ale Americii vor continua să-și onoreze angajamentele, să fie prezente în Europa și să rămână angajate față de parteneriatul transatlantic.

Ultimele stiri