Acasă International NATO, semne rele de pe frontul de Est: „sa ne pregatim pentru...

NATO, semne rele de pe frontul de Est: „sa ne pregatim pentru un razboi lung!”

Lumea asteapta de mai bine de un an jumate sfarsitul razboiului din Ucraina, care a afectat grav stabilitatea mondiala si este o amenintare nucleara continua. Vestile bune nu se vad deoacamdata, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, intr-un interviu pentru germanii de la Funke, ca va fi necesar „sa ne pregatim pentru un razboi lung in Ucraina”, relateaza agentia Ansa, citata de news.ro.

„Majoritatea razboaielor dureaza mai mult decat se asteapta atunci cand incep. Prin urmare, trebuie sa ne pregatim pentru un razboi lung in Ucraina”, a spus Stoltenberg. Conflictul a inceput in februarie 2022, cand Moscova si-a trimis fortele in Ucraina, readucand razboiul in Europa pentru prima data in ultimele decenii. „Cu totii ne dorim o pace rapida”, a continuat secretarul general al NATO, „dar in acelasi timp trebuie sa recunoastem acest lucru: daca presedintele Volodimir Zelenski si ucrainenii inceteaza sa lupte, tara lor nu va mai exista; daca presedintele Vladimir Putin si Rusia depun armele, vom avea pace. In ceea ce priveste dorinta Kievului de a adera la NATO, Stoltenberg da asigurari: „Nu exista nicio indoiala ca, mai devreme sau mai tarziu, Ucraina va adera” la Alianta Atlantica.

„Cand acest razboi se va incheia, vom avea nevoie de garantii de securitate pentru Ucraina, altfel istoria s-ar putea repeta”, a mai spus secretarul general al NATO.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCopii de politicieni si afaceristi din Constanta s-au drogat cu Vlad Pascu in seara accidentului
Articolul următorTanar injunghiat la petrecerea de majorat! A decedat la doar 20 de ani