Acasă ACTUALITATE Ne-a trecut bomba nucleara pe la ureche: Rusia, aproape sa doboare un...

Ne-a trecut bomba nucleara pe la ureche: Rusia, aproape sa doboare un avion NATO

Pe baza documentelor secrete ale Pentagonului care au fost publicate recent în mediul online a ieșit la iveală un incident aviatic între Rusia și Marea Britanie.

Rusia a interceptat un avion de supraveghere britanic RC-135 la sfârșitul lunii septembrie și a fost la un pas să îl doboare, a relatat Washington Post.

Anterior, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, i-a informat pe parlamentarii britanici că un avion rus a lansat o rachetă în apropierea avionului britanic, dar a adăugat că partea rusă a recunoscut incidentul și l-a atribuit unei „defecțiuni tehnice”.

Între timp, Washington Post a precizat că documentele scurse indică, de asemenea, că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, ar fi ordonat piloților americani să nu zboare în apropierea Crimeei, după doborârea unei drone americane în Marea Neagră în luna martie, notează agenția de presă Baha.

Vineri, Departamentul de Justiție al SUA a lansat o anchetă privind scurgerile de documente clasificate.

La rându-i, Pentagonul încearcă să evalueze riscurile legate de scurgerea unor documente clasificate, care se referă în special la invazia rusă a Ucrainei, pentru securitatea lor naţională.

Această scurgere de documente secrete, dezvăluită săptămâna trecută de New York Times, priveşte în special evaluări şi rapoarte ale serviciilor americane de informaţii legate de războiul din Ucraina, dar şi de aliaţii Statelor Unite.

„A fost lansată o cooperare între agenţii pentru a evalua impactul pe care scurgerea acestor documente fotografiate îl poate avea asupra securităţii naţionale şi asupra aliaţilor şi partenerilor noştri”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

Aceste documente care au fost difuzate pe reţelele sociale s-ar putea dovedi nepreţuite pentru Moscova, dezvăluind măsura în care serviciile de informaţii americane au penetrat părţi ale aparatului militar rus, analizează presa americană.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCu fermierii disperati in strada, ”mascariciul” Daea se lupta cu cormoranii: ”Prietenul meu trebuie sa paraseasca arealul”
Articolul următorZi trista: Florin Piersic si-a anuntat retragarea chiar de ziua lui! ”Mai e putin timp”