25.5 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalVaccinurile inutile! Varianta Omicron face vaccinurile inutile

Vaccinurile inutile! Varianta Omicron face vaccinurile inutile

in:

Stiri pe acelasi subiect

S-a declarat epidemie de rujeola la nivel national!

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel...

În România începe vaccinarea împotriva HPV şi pentru băieţi. Care este scopul acestui vaccin

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat pentru News.ro că...

Directorul executiv al Moderna spune ca varianta Omicron face vaccinurile inutile. El a estimat că vaccinurile existente vor fi mult mai puțin eficiente în combaterea Omicron decât tulpinile anterioare de Covid-19. Directorul a avertizat că va dura luni de zile până când companiile farmaceutice vor putea fabrica pe scară largă noi vaccinuri specifice variantei, potrivit hotnews.ro.

Stéphane Bancel a declarat că numărul mare de mutații la nivelul proteinei spike al Omicron, pe care virusul o folosește pentru a infecta celulele umane. Răspândirea rapidă a variantei în Africa de Sud, sugerează că actuala serie de vaccinuri ar putea fi modificată anul viitor.

„Nu există nicio lume, cred, în care [eficacitatea] să fie la același nivel … pe care l-am avut cu Delta”, a declarat Bancel pentru Financial Times.

El a adăugat: „Cred că va fi o scădere a efectului. Doar că nu știu cât de mult, pentru că trebuie să așteptăm datele. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit … sunt de părere că ‘nu va fi bine΄”.

Optimism rezervat

Declarațiile directorului executiv al Moderna vin în contextul în care alți experți în sănătate publică și politicieni au încercat să adopte un ton mai optimist în ceea ce privește capacitatea vaccinurilor existente de a conferi protecție împotriva Omicron.

Culmea prostiei: Sa dai bani pentru un certificat fals, apoi sa mori de Covid ca nu esti vaccinat!

Luni, Scott Gottlieb, director al Pfizer și fost comisar al Administrației americane pentru alimente și medicamente, a declarat pentru CNBC: „Există un grad rezonabil de încredere în cercurile de vaccinuri că [cu] cel puțin trei doze … pacientul va avea o protecție destul de bună împotriva acestei variante”.

Joe Biden a declarat ulterior că Omicron este „un motiv de îngrijorare, nu un motiv de panică”, adăugând că experții medicali ai guvernului „consideră că vaccinurile vor continua să ofere un anumit grad de protecție împotriva bolilor grave”.

Ingrijorarea oamenilor de stiinta

Cu toate acestea, Bancel a declarat că oamenii de știință sunt îngrijorați deoarece 32 dintre cele 50 de mutații din varianta Omicron se află pe proteina spike, pe care se concentrează actualele vaccinuri pentru a stimula sistemul imunitar al organismului uman în vederea combaterii Covid-19.

Majoritatea experților credeau că o astfel de variantă cu un grad ridicat de mutație nu va apărea decât peste unul sau doi ani, a adăugat Bancel.

Ultimele stiri