1.3 C
București
sâmbătă, ianuarie 18, 2025
AcasăEconomieNoile masuri fiscale imping tot mai multi romani la pragul saraciei!

Noile masuri fiscale imping tot mai multi romani la pragul saraciei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nebunia politicienilor

„Să faci același lucru în mod repetat și să...

Posibile scenarii rezultate în urma atacului iranian asupra Israelului

Este necesar să știm psihologia populațiilor din Orientul Mijlociu,...

Autoritatile au capturat tigari de contrabanda de 40 de milioane de lei

In prima jumatate a anului 2024, autoritatile romane au...

Pe fondul incasarilor mai mici fata de estimarile pe care a fost fundamentat bugetul pe anul 2023, a cresterii economice in scadere dar si a diverselor cresteri neprevazute de cheltuieli Guvernul a constatat ca exista o gaura de 32 de miliarde de lei la buget. Iata masurile menite sa reduca aceasta gaura se refera la gaura de anul viitor.

Lista masurilor:
Proiectul prevede: o simplificare a impozitului pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru institutiile de credit, eliminarea unor facilitati pentru angajatii din IT si constructii, reducerea numarului total de functii de conducere, conditioneaza acordarea voucherelor de vacanta de nivelul salariului, limiteaza nivelul sporurilor.

Astfel, pentru microintreprinderi raman cotele de impozitare de 1% si 3%, dar se elimina, fata de proiectele aparute anterior in presa, prevederea ca daca o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 60.000 euro si o rata a rentabilitatii de peste 30%, ar trebui sa treaca la impozit pe profit.
– impozit de 1% pentru micro cu afaceri pana la 300.000 lei (60.000 euro)
– impozit 3% pentru micro cu afaceri intre 300.000 lei (60.000 euro) si 2,5 milioane lei (500.000 euro).
Pentru cei care realizeaza venituri activitati de creare de programe pentru calculator sau din constructii vor fi restranse facilitatile fiscale.
Proiectul contine si masuri pentru reducerea cheltuielilor institutiilor si autoritatilor publice. Printre acestea se numara diminuarea cu cel putin 25% a functiilor de demnitate publica de secretar de stat, consilier de stat/subsecretar de stat/vicepresedinte si a functiilor de demnitate publica asimilate acestora, desfiintarea posturilor vacante, desfiintarea functiei de sef birou si diminuarea ponderii functiilor publice de conducere in totalul functiilor la nivel ordonator principal de credite de la 12% la 8%.

Proiect privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung

Ultimele stiri