18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEO consiliera a ministrului comunicatiilor face afaceri grele cu statul! Are peste...

O consiliera a ministrului comunicatiilor face afaceri grele cu statul! Are peste 150 de contracte incheiate cu institutii publice!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Opt ore pe zi, Mirela Bădeana este consilier la Ministerul Comunicațiilor. După ce termină programul, îmbracă haina de femeie de afaceri și încheie contracte cu instituții ale statului. Până acum, a semnat 1.700 de contracte, anunta romanialibera.ro.

Mirela Bădeana își “merită” banii și la Ministerul Comunicațiilor, unde se ocupă de avizarea actelor normative emise de către instituția la care e angajată. Din această postură, se ocupă de redactarea unui ordin de ministru care urmează să reglementeze piața semnăturilor electronice, o afacere de câteva zeci de milioane de euro anual. Ordinul pare a fi cu dedicație pentru mogulul IT Tiberiu Urdăreanu, care controlează certSIGN SA, companie care deține monopolul pieței semnăturii electronice în România.

Pensionară și afaceristă din 2008

Consiliera ministrului Augustin Jianu, Mirela Bădeana, este o tânără pensio-nară din Armata Română. Aceasta este asociată la o firmă de IT care a obținut peste 1.700 de contracte publice de la Armată, Poliție, Jandarmerie, „Doi și-un sfert”, STS, Penitenciare, Ministerul Muncii, Rezervele de Stat, Consiliul Concurenței etc.

Mirela Bădeana a lucrat până în anul 2008 ca șefă de secție la Universitatea Na-țională de Apărare „Carol I”, din subordinea Ministerului Apărării Naționale. În acel an a fost trecută în rezervă. Însă, imediat, tânăra pensionară și-a înființat o firmă și s-a apucat de afaceri în industria IT. După opt ani de contracte cu instituțiile publice ale statului, Mirela Bădeana a fost angajată în funcția de consilier principal în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. Concursul pentru ocuparea postului a fost în aprilie 2016. Astfel, Mirela Bădeana a ajuns să lucreze la Compartimentul Avize din cadrul Direcției Reglementări, Avize și Control a Ministerului Comunicațiilor, funcție ce îi permite să se ocupe, de câteva luni, de un ordin de ministru deja foarte controversat, care ar trebui semnat de către -ministrul Comunicațiilor în perioada imediat următoare.

Contracte cu Armata

Mirela Bădeana deține jumătate din firma Inter Media Sys Consulting SRL. Cealaltă jumătate este deținută de Sorin Florea. Această firmă a fost înființată în 2008, la scurt timp după ce Bădeana a ieșit la pensie de la Ministerul Apărării. Primele contracte publice le-a obținut de la Regimentul 85 Comunicații Aero și Informatică, din subordinea Ministerului Apărării.

De la firma actualei consiliere de la Comunicații, Armata a cumpărat diverse echipamente IT, piese și accesorii pentru copiatoare. Ulterior, contractele publice cu instituțiile militare din România au început să curgă unul după altul. Printre clienții firmei Inter Media Sys Consulting se mai regăsesc Ministerul Educației, Finanțele, Dezvoltarea, Oficiul pentru Jocuri de Noroc etc. În total, firma a avut contracte cu peste 150 de instituții publice din țară. Numărul contractelor publice se ridică la peste 1.700, însă valoarea acestora se învârte în jurul sumei de 300.000 euro.

Citeste mai multe pe romanialibera.ro.

Ultimele stiri