Acasă Economie O importanta fabrica de produse de lux din Romania se inchide. 300...

O importanta fabrica de produse de lux din Romania se inchide. 300 de angajati raman pe drumuri!

Filiala locală a producătorului italian de haine de lux Moncler, controlat de miliardarul italian Remo Ruffini, Industries Yield, va închide unitatea din comuna Sărata (județul Bacău). Decizia de închidere a punctului de lucru din Sărata a fost semnată recent. Moncler este deținută, din 2003, de miliardarul italian Remo Ruffini (55 de ani), cu o avere evaluată de Forbes la 1,79 miliarde dolari.

La finele lunii august 2015, Moncler a cumpărat, prin intermediul subsidiarei din România Industries Yield, fabrica de îmbrăcăminte Dialma din Sărata ( județul Bacău), unde lucrau aproximativ 300 de angajați și care producea de mai mulți ani articole de îmbrăcăminte pentru Moncler, în regim lohn, anunta Profit.ro.

„Am achiziționat această unitate, care anterior producea aproape în exclusivitate pentru Moncler. Este o investiție de importanță strategică, deoarece reprezintă prima etapă dintr-un proiect ce urmărește integrarea unei părți din producția grupului și crearea unei platforme industriale puternice”, a declarat, în noiembrie 2015, Luciano Santel, director executiv Corporate în cadrul grupului.

Ulterior, în primăvara anului trecut, Moncler a anunțat că a finalizat construcția, cu ajutor de stat, a unei unități de producție în județul Bacău, în urma unei investiții de 5 milioane de euro. La noua unitate, Moncler a angajat 600 de persoane, plus cei aproximativ 300 de salariați ai fabricii Dialma din Sărata.

„Construcția unității de producție din Bacău se încadrează într-un proiect industrial mai amplu al Moncler, care are ca obiectiv consolidarea know-how-ului în domeniul gecilor din pene și creșterea producției directe”, scria atunci Reuters Italia.

Anul trecut compania a avut vânzări de peste 1 miliard de euro.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIn spitalele din Romania mori cu zile! O fata de 18 ani a decedat dupa ce doctorii i-au spus ca ”se alinta”!
Articolul următorDe ce dezbaterile de la TV sunt despre penalii care conduc sau au condus statul si nu despre abuzurile procurorilor asupra oamenilor de rand?