10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiSibiuO noua INSELATORIE face RAVAGII in Romania! Fiti cu bagare de seama...

O noua INSELATORIE face RAVAGII in Romania! Fiti cu bagare de seama SA NU VA STRICATI sarbatorile!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un tânăr de 34 de ani din Sibiu a fost reținut, fiind acuzat de înșelăciune, după ce ar fi țepuit mai multe persoane cu peste 6.000 de lei. Tânărul avea o schemă bine pusă la punct, susțin anchetatorii, iar oamenii înșelați i-au dat banii fără să se gândească de două ori.

Potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu remis de Vocea Transilvaniei, tânărul a înșelat cinci persoane pe care le-a convins că e interesat să cumpere imobilele scoase la vânzare de acestea. Apoi le-a cerut bani pentru a plăti taxa notarială aferentă contractului de vânzare-cumpărare.

Oamenii legii spun că la data de 12.10.2015, bărbatul ar fi indus în eroare o persoană care i-a înmânat suma de 1.000 de lei şi o copie a actului de proprietate al imobilului, având convingerea că suma respectivă reprezintă taxa notarială pentru perfectarea actului de vânzare a imobilului, întrucât acesta şi-a manifestat interesul să cumpere respectiva locuinţă. Conform polițiștilor, patru zile mai târziu, folosind aceeaşi metodă, tânărul ar fi indus în eroare o persoană de sex feminin, primind suma de 3.300 de lei.

Mai departe, pe 3 decembrie, suspectul a indus în eroare o altă persoană cu privire la cumpărarea imobilului scos la vânzare de aceasta în localitatea Hamba şi, în aceste împrejurări, a primit de la aceasta suma de 1.500 de lei, sub formă de împrumut. Această sumă urma să fie restituită odată cu avansul pe care s-a obligat să-l achite pentru cumpărarea casei, conform înţelegerii.


Citeste si:

O batrana din Brasov a fost inselata cu 10.000 de lei prin metoda „accidentul” de un detinut!

Atentie MARE! Nu raspundeti la ACEST NUMAR DE TELEFON, va ia instant 300 de euro!


Potrivit polițiștilor, la data de 6 decembrie, folosind aceeaşi metodă, bărbatul ar fi indus în eroare o altă persoană cu privire la cumpărarea imobilului, primind sub acest pretext 500 de lei, partea vătămată având convingerea că va vinde casa şi că suma primită urma să-i fie restituită odată cu plata avansului din preţul de vânzare.

„În data de 20.12.2015, ora 1320, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale l-au prins în flagrant pe suspect în timp ce încerca să inducă în eroare un bărbat cu privire la cumpărarea autoturismului acestuia.Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu.

Ultimele stiri