Televiziunea The Money Channel, detinuta de Realitatea Media, se va inchide oficial pe 25 aprilie, din cauza ca CNA nu i-a prelungit joi licenta audiovizuala, dupa ce a constatat ca nu sunt indeplinite conditiile legale pentru prelungire, avand in vedere ca societatea are datorii la bugetul de stat.

moneyConsiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, o solicitare a societatii Realitatea Media SA de prelungire cu noua ani a licentei audiovizuale prin satelit pentru televiziunea de business The Money Channel, care va expira pe 25 aprilie.

In prezent, The Money Channel are emisia intrerupta din motive tehnice. Pe 2 aprilie, Realitatea Media SA a notificat CNA privind intreruperea emisiei pentru o perioada de 90 de zile, incepand din 6 aprilie, in conformitate cu legislatia audiovizualului.

CNA a constatat insa, in sedinta de joi, ca societatea Realitatea Media SA are obligatii restante la bugetul de stat, conform certificatului de atestare fiscala depus. Fiind in insolventa, Realitatea Media SA nu poate depune la CNA decizia de esalonare a acestor obligatii, asa cum impune legislatia audiovizualului, potrivit informatiilor prezentate in sedinta de joi. Nu a fost precizat cuantumul datoriilor pe care Realitatea Media SA le are in prezent la bugetul de stat.

Potrivit articolului 51 din Legea audiovizualului, procedura si conditiile de eliberare si modificare a licentei audiovizuale se stabilesc prin decizie a CNA. In acest sens, solicitantii unei licente au obligatia sa depuna la CNA „certificate fiscale din care sa rezulte ca, la data solicitarii licentei audiovizuale, societatea care solicita acordarea licentei nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat”. Prin exceptie de la aceasta prevedere, se poate acorda sau modifica licenta in cazul in care societatea inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat, dar beneficiaza de inlesniri sau reesalonari la plata acestora. In aceasta situatie, societatea este obligata sa depuna dovada acordarii acestor facilitati.

Sursa: mediafax.ro