Oamenii cu dragoste de Dumnezeu o sarbatoresc astazi pe Maria Tereza – ”binefacatoarea secolului XX” !

Astazi se implinesc 105 ani de la nasterea Mariei Tereza, una dintre cele mai iubite personalitati ale secolului trecut, scrie realitatea.net.

Maica Tereza s-a născut la 26 august 1910, la Skopje. Încă din copilărie, de la vârsta de 12 ani, Maica Tereza a simțit chemare către viața religioasă. Șase ani mai târziu, la 18 ani, în 1928, a plecat la Rathfamham, lângă Dublin, la călugărițele irlandeze de Loretho, unde a învățat limba engleză. Acolo a primit numele Sora Maria Tereza, după Sfânta Tereza din Lisieux.

Un an mai târziu, în 1929, a părăsit Irlanda și s-a oprit în India, la Darjeeling, unde, în 1931, a depus primul jurământ de credință. A fost trimisă apoi la Calcutta, unde a predat la Liceul de Fete Sfânta Maria, condus de călugărițele de Loretho și în care studiau fete din familii sărace. În această perioadă, a învățat bengaleza și hindi.


Citeste si:

Sarbatoarea Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul – Ce n-are voie NICIUN CRESTIN sa faca in aceasta sfanta zi!


”Sunt un creion în mâinile lui Dumnezeu. El scrie ceea ce vrea. Sunt sigură că e El, nu eu. Este lucrarea Lui, nu a mea. Eu sunt doar disponibilă la poruncile Sale. Fără El nu pot face nimic. Însă nici Domnul nu ar putea face nimic pentru cineva care ar fi plin de sine. Trebuie să acționăm ca și cum totul ar depinde de noi… dar să-i lăsăm restul lui Dumnezeu”,spunea Maica Tereza, potrivit Agerpres.

Maica Tereza a fost întotdeauna împotriva avortului. ”Nu ucideți copilașii! Le rog pe toate mamele din lume: Dacă nu doriți un copil, dați-mi-l mie… Eu îl doresc! Așa am adoptat peste 3.000 de copii în Calcutta”, a spus ea, în 1994.

Maica Tereza s-a stins din viață în 1997. La 19 octombrie 2003, de Ziua Mondială a Misiunilor, Papa Ioan Paul al II-lea a beatificat-o pe Maica Tereza de Calcutta, în cadrul unei Liturghii solemne celebrate în Piața Sfântul Petru din Vatican.