24.8 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalObama vs Romney - umar la umar in sondaje

Obama vs Romney – umar la umar in sondaje

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cu trei saptamani inainte de alegerile prezidentiale, cursa pentru Casa Alba intre Barack Obama si rivalul sau republican Mitt Romney ramane stransa, presedintele democrat in exercitiu avand totusi un usor avantaj, potrivit unui nou sondaj. Conform unei anchete sociologice ABC News/Washington Post ce a fost publicata luni, Obama este creditat cu 49% din voturi, fata de 46% pentru Romney, o diferenta inferioara marjei de eroare a sondajului.

 

Totusi, Obama conducea cu 51% fata de 46% in noua state-cheie: Colorado, Florida, Iowa, Nevada, New Hampshire, Carolina de Nord, Ohio, Virginia si Wisconsin.

 

Starea de spirit a alegatorilor pare sa se fi ameliorat usor, dar ramane destul de pesimista. Potrivit sondajului, numai 42% din alegatorii inscrisi intervievati considera ca tara se indreapta in directia buna. Vestea buna pentru Obama este ca aceasta proportie este mai mare cu 13 puncte fata de cea din luna august, astfel ca locatarul de la Casa Alba ar avea sanse sa fie reales.

 

Niciunul dintre candidati nu a reusit sa-i convinga pe alegatori ca programul sau economic va functiona, a aratat sondajul. Numai 51% din potentialii alegatori au incredere in Romney in ceea ce priveste ameliorarea situatiei economice, iar 48%, in Obama.

Ultimele stiri