7.6 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăSocialSanatateObisnuiesti sa dormi ziua? Citeste asta si o sa vezi la ce...

Obisnuiesti sa dormi ziua? Citeste asta si o sa vezi la ce riscuri te expui!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Încă din copilărie de pe timpurile când mergeam cu toții la grădiniță, ne aducem aminte de regimul zilei din a doua jumătate a programului care presupunea luarea mesei și somnul lung. Descoperirea cercetătorilor japonezi atenționează persoanele care dorm prea mult în timpul zilei.

Un somn lung ziua nu asigură o stare energică și pozitivă, nu favorizează nicidecum somnul din timpul nopții, acesta are efecte dăunătoare, ba chiar este un factor important în dezvoltarea unor boli grave. Cât este recomandat să dormim ziua?

Cercetatorii au facut aceste afirmatii dupa ce au analizat o serie de studii observationale in care au fost implicati peste 300.000 de oameni. Studiul apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea din Tokio si a fost prezentat in cadrul unei intalniri desfasurate la Munchen, potrivit sanatate.bzi.ro.

Potrivit acestei cercetari, exista o legatura intre somnul din timpul zilei care depaseste o ora si un risc cu 45% mai mare de dezvoltare a diabetului de tip 2, comparativ cu situatia in care persoana nu doarme pe timpul zilei.

In cazul siestei de mai putin de 40 de minute, nu s-a inregistrat nicio corelatie. Cercetatorii spun ca reprizele lungi de somn din timpul zilei apar ca o consecinta a unui somn agitat in timpul noptii. Aceste tulburari de somn pot conduce la cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, infarctului sau tulburarilor metabolice, incluzand diabetul de tip 2.

Ultimele stiri