Acasă ACTUALITATE OFICIAL: Fostul vicepremier al Romaniei, generalul Oprea, si-a PLAGIAT lucrarea de doctorat!

OFICIAL: Fostul vicepremier al Romaniei, generalul Oprea, si-a PLAGIAT lucrarea de doctorat!

Fostul vicepremier și lider UNPR Gabriel Oprea a primit verdictul de plagiat din partea Comisiei de științe juridice a CNATDCU. Urmează ca la 1 august, într-o ședință a Consiliului general al CNATDCU, să se dea votul final pe sentinţa de plagiat, informează surse ciatate de Digi24.ro.

Sentința asupra tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea a fost deja stabilită și de către un grup de lucru, dar și de către Comisia de științe juridice a CNATDCU. La ședința de la 1 august a Consiliului general al CNATDCU, unde sunt convocați 47 de membri – președinți și vicepreședinți de comisii de specialitate, se va stabili oficial dacă Oprea a plagiat. Dacă verdictul de plagiat va fi menţinut, Oprea va avea la dispoziţie 10 zile pentru a depunde contestaţie. Ulterior, ministrul Educaţiei va retrage titlul de doctor.

Acuzația de plagiat la adresa lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea a apărut în iulie anul trecut, când jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că întreaga lucrare a celui care pe atunci era ministru de Interne și vicepremier, nu conținea niciun citat cu ghilimele. Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, intitulată „Plângerea prealabila – perspectiva istorica”, a fost susținută de Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universității din București și îl are coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD, avocat penalist în portofoliul căruia se află clienți din lumea politică, de la Adrian Năstase la Dan Ioan Popescu și fost rector al Universității private Nicolae Titulescu.
URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFranta SUB TEROARE! Luare de OASTATICI intr-o biserica, intervin TRUPELE SPECIALE!
Articolul următorPANICA in Germania! Un nou atac ARMAT, intr-un spital din Belin! Cel putin 2 MORTI!