Acasă ACTUALITATE Oprea se SCUFUNDA: Dosarul mortii politistului Gigina a ajuns la PARCHETUL GENERAL!...

Oprea se SCUFUNDA: Dosarul mortii politistului Gigina a ajuns la PARCHETUL GENERAL! Generalul mergea la COAFOR folosind coloana OFICIALA!

Dosarul morții motopolițistului Bogdan Gigină a fost preluat de Parchetul General întrucât există suspiciuni că ministrul de Interne Gabriel Oprea ar fi abuzat de coloana oficială în momentul accidentului.

În momentul în care Parchetul General a preluat dosarul de la Parchetul Capitalei înseamnă că există suspiciuni că vicepremierul Oprea ar fi folosit abuziv, împotriva legii, coloana oficială.

Declarațiile date de subalternii lui Gabriel Oprea și datele concrete pe care le-a adunat procurorii din registrele Brigăzii Rutiere arată că acesta este campionul absolut la capitolul „coloane oficiale”. Doar anul acesta a folosit de peste 1.600 de ori, în București, astfel de modalitate de deplasare.

Dacă s-ar face o comparație, Victor Ponta, cel care avea dreptul legal la coloană oficială, a folosit echipajele Poliției de 800 de ori anul acesta. Klaus Iohannis, președintele țării a avut 400 astfel de deplasări, iar datele arată că și procurorul general, Tiberiu Nițu, a fost escortat de poliția rutieră de 600 de ori, deși acesta nu beneficia legal de acest drept.

În acest moment, pe lângă decesul polițistului Bogdan Gigină procurorii ar putea investiga un posibil abuz în serviciu al vicepremierului Gabriel Oprea. Acesta folosea coloana oficială în interes personal, iar declarațiile polițiștilor date în fața procurorilor arată că aceștia l-au însoțit de cel puțin o sută de ori pe Gabriel Oprea fie de la minister ori de acasă către diverse hoteluri și restaurante din București, ba chiar la saloane de înfrumusețare unde mergea pentru diverse servicii.

Pentru punerea sub urmărire penală a lui Gabriel Oprea procurorii trebuie să ceară aviz de la Senat.


Citeste si:

Gabriel Oprea INGROPAT de soferul personal, acesta a TURNAT tot anchetatorilor! Vezi UNDE mergeau de fapt!

Generalul N-A INTELES NIMIC! Vrea sa faca el UN NOU GUVERN, tot cu PSD!


Iată comunicatul oficial:

”Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data de 3 noiembrie 2015, în temeiul dispoziţiilor art. 58 alin. 2 şi art. 40 alin. 1 C.p.p., declinarea cauzei privind accidentul rutier produs la data de 20 noiembrie 2015 în Bucureşti, soldat cu decesul numitului Gigină Cosmin Bogdan (agent de poliţie), în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cauză, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat, până la acest moment, o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere, fiind dispusă, totodată, efectuarea unor expertize criminalistice.

În ordonanţa de declinare s-a reţinut că în cauză se impune efectuarea de cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.p. privitor la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât beneficiarul deplasărilor în cauză a fost Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării în continuare de cercetări de către procurori ai acestei secţii.”

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrimele declaratii ale lui Iohannis: A fost nevoie sa moara oameni pentru aceste demisii sa se produca!
Articolul următorRomania IESE IN STRADA! 3000 DE OAMENI in Capitala si numarul lor creste! Alte mii de romani au iesit in marile orase!